Filme

#filme #mos craciun #personaj #distributie film #filme craciun #film clasic

Cele mai reusite personaje din filmele de Craciun

Hollywood-ul a initiat traditia filmelor de Craciun inca din 1897. De atunci, prin aceste pelicule au defilat o multime de personaje care au ramas in mintea si sufletul audientei, dar si al criticii de specialitate. Care sunt cateva dintre cele mai reusite si indragite astfel de personaje, descopera in continuare!

George Bailey - It's a Wonderful Life (1946)

Un film emotionant, care a si fost nominalizat la 5 premii Oscar, "It's a Wonderful Life" l-a prezentat publicului din lumea intreaga pe George Bailey, interpretat de actorul James Stewart , un om de afaceri cu inima buna caruia i se ofera sansa de a vedea cum ar fi fost existenta celorlalti daca el nu s-ar fi nascut. Actiunea peliculei se petrece in Ajun de Craciun, fapt care transforma "It's a Wonderful Life" intr-o alegere ideala pentru seara de dinaintea sarbatorii Nasterii Domnului.

De ce este indragit George Bailey? Pe langa bunatatea inimii sale, este emotionanta si reactia sa de la finalul filmului: " Merry Christmas , movie house! Merry Christmas, Emporium! Merry Christmas, you wonderful old Building and Loan!"

Ebenezer Scrooge - Scrooge (1951)

Povestea lui Charles Dickens, "A Christmas Carol", a fost ecranizata de nenumarate ori de-a lungul timpului, una dintre cele mai reusite variante fiind aceea in care joaca Alastair Sim in rolul antipaticului Ebenezer Scrooge. Critica de specialitate, si nu numai, a fost de acord ca actorul Alastair Sim a facut un rol de exceptie, personajul sau fiind unul dintre cele mai bine conturate (si interpretate) din toate ecranizarile povestii lui Dickens.

Kris Kringle - Miracle on 34th Street (1947)

Un alt film vechi, devenit clasic, este "Miracle on 34th Street". Distins cu 3 premii Oscar, filmul a beneficiat de jocul actoricesc de exceptie al lui Edmund Gwenn care a intrat in pielea lui Kris Kringle, un barbat convins ca este Mos Craciun. Interpretarea sa i-a adus o statueta aurita din partea Academiei Americane de Film.

Una dintre replicile sale nu are cum sa nu emotioneze: "For the past 50 years or so I've been getting more and more worried about Christmas. Seems we're all so busy trying to beat the other fellow in making things go faster and look shinier and cost less that Christmas and I are sort of getting lost in the shuffle."

Foto: lac.laconservancy.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea