Filme

#seriale #avocati #top filme #film serial

Cele mai bune seriale de televiziune despre avocati

Experimentele esuate si succesele mondiale au aratat ca nu exista o reteta clara pentru un serial cu avocati excelent. Iata cinci dintre cele mai iubite seriale cu avocati.


Ally McBeal

Combinatia dintre drama tribunalului si comedia lumii imaginare a protagonistei ( Calista Flockhart ) a facut din "Ally McBeal" unul dintre cele mai bune si mai iubite seriale cu avocati. Creat de David E. Kelley, prezent in top si cu "Boston Legal", serialul a fost produs timp de cinci sezoane, dar multi fani l-au abadonat dupa moartea lui Billy la sfarsitul sezonului al treilea.

foto : hotdvdcollection.com

JAG

"JAG" este unul dintre putinele exemple de seriale care au primit o a doua sansa. Sezonul initial difuzat de NBC nu poate fi descris ca un succes, insa tribunalul militar si-a gasit apoi locul in grila CBS unde a rezistat timp de noua ani. Difuzat in Romania de TVR, "JAG" a explorat lumea ostila a proceselor militare, in care o victorie a avocatilor apararii este mult mai rara ca in tribunalele civile.



Foto: quebarato.com

Boston Legal

Desprins dintr-un alt serial cu avocati "The Practice" (Firma de avocatura) difuzat si apreciat si in Romania, "Boston Legal" a explorat prietenia dintre un avocat batran ( William Shatner ) si unul in puterea varstei ( James Spader ). Momentele comice exagerate au fost insa echilibrate de finalul emotional al fiecarui episod, in care cei doi beau un pahar de whisky si fumeaza un trabuc, uitand de stresul salii de judecata.



Foto: solosubtitulos.com

Sotia perfecta (The Good Wife)

Ajuns abia la sezonul trei, serialul american "The Good Wife" exploreaza revenirea la cariera de avocat a unei sotii inselate de un politician corupt. Rolul principal i-a adus actritei Juliana Margulies si un premiu Emmy pentru cea mai buna actrita intr-un serial dramatic.



Foto: 22dakika.org

Lege si ordine (Law & Order)

Chiar daca doar jumatate din fiecare episod este dedicata salii de tribunal, iar cealalata investigatiilor politistilor, "Lege si ordine" ramane unul dintre serialele care analizeaza in modul cel mai complet sistemul judiciar american.

Serialul si-a incetat productia dupa 20 de ani, insa a lasat in urma cativa urmasi demni, dintre care cele mai populare seriale sunt "Law & Order: SVU" si "Law & Order: Criminal Intent".



Foto:wikia.com


Foto: Amazon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea