Filme

#filme #top filme #filme sportive

Cele mai bune filme sportive

Sportul ne insoteste peste tot: la scoala, in parcuri, pe stadioane sau la TV. Astazi iti prezentam cele mai bune pelicule sportive din istoria cinematografiei.


Rocky (1976)


"Rocky" este primul film dintr-o lunga serie dedicata aventurilor pugilistice ale lui Rocky Balboa, interpretat de Sylvester Stallone.

In prima parte, Balboa isi croieste drum in lumea boxului profesionist, totul culminand cu o infruntare pe viata si pe moarte cu Apollo Creed (Carl Weathers), campionul categoriei grea.

La editia din 1977 a Oscarurilor "Rocky" a castigat trei trofee: "Best Picture", "Best Director", "Best Film Editing".


Raging Bull (1980)


"Raging Bull" este o pelicula biografica sportiva regizata de reputatul cineast Martin Scorsese ("Gangs of New York", "Taxi Driver", "GoodFellas"). Lungmetrajul zugraveste in alb-negru povestea lui Jake La Motta, un boxer care isi pune la pamant toti adeversarii din ring si aplica aceeasi strategie si in viata persoanala. In rolul lui La Motta il intalnim pe Robert De Niro.


Chariots of Fire (1981)


Si "Chariots of Fire" se inspira dintr-un caz real. Filmul are la baza povestea a doi atleti britanici, unul evreu si un crestin convins, care concureaza la Jocurile Olimpice din 1924. Rolurile principale sunt interpretate de Ben Cross si Ian Charleston, iar coloana sonora este semnata de Vangelis.


Karate Kid (1984)


Dupa ce a triumfat cu primul "Rocky", John G. Avildsen incearca sa cucereasca publicul cu un film dedicat artelor martiale. Pelicula infatiseaza aventurile lui Daniel LaRusso, un adolescent care este batut in mod frecvent de o gasca de derbedei. Tanarul ii cere ajutorul lui Kesuke Miyagi (Pat Morita), pe care il roaga sa-l initieze in tainele artelor martiale. Daniel se va antrena asiduuu si va reusi sa ii infrunte pe dusmanii sai in cadrul unui campionat de karate.


Victory (1981)


Actiunea filmului se petrece in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial intr-un lagar nazist. Ofiterul Von Steiner vine cu o idee geniala: un meci de fotbal intre nationala Germaniei si o echipa formata din detinuti. Vedetele filmului sunt atat actori bine cotati (Michael Caine, Sylvester Stallone, Max von Sydow), cat si fotbalisti adevarati (Pele, Bobby Moore, Ardiles etc).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea