Filme

#filme #steven spielberg #top filme #filme tari # top filme steven spielberg

Cele mai bune filme regizate de Steven Spielberg

Steven Spielberg este unul dintre titani atunci cand vine vorba despre regizarea filmelor. Acesta se mandreste cu o lista lunga de filme, printre care Jurassic Park, The Terminal sau Raiders of the Lost Ark.

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park este o productie in care actiunea se imbina armonios cu aventura, SF-ul si thrillerul. Povestea are la baza deschiderea unui nou parc de distractii pe o insula din Costa Rica. Cel care detine parcul, John Hammond, reuseste sa cloneze cativa dinozauri, din prelevarea de ADN din sangele supt de insecte preistorice. Astfel, el pune baza unei rezervatii imense in care lucrurile scapa de sub control.

Saving Private Ryan

Steven Spielberg a castigat 5 premii Oscar pentru acest film, inclusiv pentru cel mai bun regizor, iar productia a fost pe locul intai la incasari, in anul 1998. Actiunea filmului are loc in cel De-al Doilea Razboi Mondial, capitanul John Miller (Tom Hanks) trebuie sa-si duca oamenii in spatele liniilor inamice, pentru a-l gasi pe soldatul James Ryan. Capitanul face acest lucru pentru ca ceilalti trei frati ai soldatului au fost deja ucisi.


 

Schindler’s List

Schindler’s List este un film impresionant, care a castigat 7 premii Oscar. Filmul il aduce in prim plan pe Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, care reuseste sa salveze vietile a mai bine de 1000 de evrei in perioada Holocaustului, inventand tot felul de scuze si folosindu-i pe evrei in afacerile pe care le coordoneaza, sub motiv ca nu trebuie sa plateasca oameni.

Indiana Jones

Realizat in anul 1981, filmul Indiana Jones il aduce in prim-plan pe arheologul si expertul in stiinte oculte, Dr. Indiana Jones (Harrisonn Ford). Acesta, sub indrumarea guvernului american, porneste in cautarea legendarei Arca a legamantului, care se presupune ca detine tabletele cu cele 10 Porunci.

Filmul a castigat 4 premii Oscar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea