Filme

#regizor #top filme #Stanley Kubrick #filme Stanley Kubrick

Cele mai bune filme regizate de Stanley Kubrick

Stanley Kubrick este unul dintre cineastii care au avut un rol covarsitor in lumea celei de-a saptea arte. Numele lui Kubrick este sinonim cu inovatia. Stanley Kubrik a scris istorie in genul S.F., a adus filmul horror pe noi culmi si a oferit cinefililor unul dintre cele mai tulburatoare filme despre razboiul din Vietnam.

Iata cele mai importante filme din cariera regizorului american.


Spartacus (1960)


"Spartacus" este poate cea mai reusita adaptare cinematografica a povestii sclavului care devine cel mai de temut gladiator din Imperiul Roman. In rolul lui Spartacus a fost distribuit marele Kirk Douglas. Alaturi de el, mai apar alti titani ai cinematografiei mondiale: Tony Curtis, Peter Ustinov si Laurence Olivier.



 

2001: A Space Odyssey (1968)


"2001: A Space Odyssey" este una dintre zecile de productii pe care trebuie sa le vezi intr-o viata. Filmul, o ecranizare a romanului omonim al lui Arthur C. Clarke, este considerat o capodopera a genului S.F. si este faimos si datorita coloanei sonore de exceptie. Filmul debuteaza pe acordurile lui "Also sprach Zarathustra", o creatie a compozitorului Richard Strauss.



 

A Clockwork Orange (1971)


"A Clockwork Orange" este o excelenta transpunere pe marele ecran a romanului cu acelasi nume scris de Anthony Burgess. Filmul reprezinta o fabula stiintifico-fantastica despre violenta si urmarile acesteia. In rolul princilal, cel al tanarului delincvent Alex De Large, il intalnim pe Malcolm McDowell.



 

Shining (1980)


"Shining" este considerat un film-cult al genului horror. Pelicula care are la baza un roman scris de Stephen King reuseste sa te tina in priza prin felul in care este dozat suspansul, dar si prin incredibilul joc actoricesc al lui Jack Nicholson, distribuit aici in rolul maleficului Jack Torrance.



 

Full Metal Jacket (1987)


"Full Metal Jacket" reprezinta una dintre cele cele mai reusite productii care trateaza razboiul din Vietnam. Pelicula urmareste cu minutiozitate procesul de dezumanizare al unui grup de voluntari inrolati in Marina americana.



 

Eyes Wide Shut (1999)


"Eyes Wide Shut" este ultimul film al lui Kubrick, cineastul murind la cateva zile dupa terminarea montajului. Tom Cruise si Nicole Kidman interpreteaza in aceasta productie rolul unei cuplu bogat (William si Alice Harford) care frecventeaza un cerc social sofisticat.

William se trezeste aruncat intr-o calatorie ametitoare plina de experiente sexuale, dupa ce sotia ii marturiseste ca la un moment dat a fost la un pas de a-l insela.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea