Filme

#filme #cristian mungiu #top filme #filme tari #top filme cristian mungiu

Cele mai bune filme regizate de Cristian Mungiu

Cristian Mungiu a fost premiat din nou, in urma cu o zi, la Festivalul de Film de la Cannes, pentru filmul "Dupa Dealuri". Productia a fost desemnata de presa de specialitate ca fiind favorita si pentru un al doilea Palme D'or.

Mai mult decat atat, cele doua actrite din rolurile principale, Cristina Flutur si Cosmina Stratan au obtinut premiul pentru cea mai buna interpretare feminina.

Cristian Mungiu este printre putinii regizori romani care au reusit sa isi faca operele cunoscute, apreciate si premiate peste hotare.

Occident (2002)

Occident prezinta o mica bucata din stilul de viata din Romania, intamplari ridicole si uneori jenante care sunt specifice traiului romanilor.

Filmul prezinta trei personaje diferite (interpretate de Alexandru Papadopol, Anca-Ioana Androne si Samuel Tastet), ale caror actiuni si trasee se suprapun la un moment dat si care devin, pe rand, personaje secundare in povestile celorlalti.

4 luni, 3 saptamani si 2 zile (2007)

4 luni, 3 saptamani si 2 zile prezinta povestea a doua studente care locuiesc intr-un camin si care incearca sa faca un gest ilegal, in perioada comunismului. Una dintre fete este insarcinata si cauta cu disperare o persoana care sa o ajute sa scape de o sarcina nedorita. Fetele il angajeaza pe Bebe, un barbat care se ocupa cu avorturile si care le va supune pe cele doua la o trauma fizica si psihica destul de mare.

Filmul a primit premiul Palme d’Or la a 60-a editie a Festivalului de la Cannes si un Premiu FIPRESCI, acordat in cadrul festivalului.

Dupa dealuri (2012)

Doua prietene foarte bune, care au crescut impreuna, sunt despartite de imprejurari. Una dintre ele ajunge la o manastire din Romania si este decisa sa isi dedice viata lui Dumnezeu, in timp ce cealalta pleaca in strainatate pentru a castiga bani. Aceasta din urma nu renunta la ideea de a o avea impreuna pe prietena ei cea mai buna, asa ca revine in tara pentru a o vedea si pentru a recupera timpul pierdut.

Voichita nu vrea insa sa paraseasca manastirea, dar Alina se incapataneaza sa faca totul pentru a o lua cu ea in Germania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea