Filme

#filme #cupluri #who`s afraid of virginia woolf #Hope Springs #Kramer vs. Kramer #The War of Roses

Cele mai bune filme despre cupluri aflate in dificultate

Casatoria este unul dintre marii pasi pe care aproape toata lumea ii face macar o data in viata. Desi deseori perspectivele sunt mai mult decat promitatoare, in realitate lucrurile se complica, iar casniciile incep sa scartaie.

Iata cateva dintre cele mai reusite filme care surprind perfect tensiunile din sanul unor cupluri.


Who's Afraid of Virginia Woolf?(1966)

Considerat un clasic al genului, "Who's Afraid of Virginia Woolf?" este o adevarata incantare pentru cinefili, care-i pot admira pe Elizabeth Taylor si Richard Burton la apogeul carierei lor. Cei doi sunt un cuplu care abuzeaza de alcool si isi etaleaza problemele in fata unei perechi de tineri.

Pelicula a primit nu mai putin de 13 nominalizari la Oscar. In cele din urma, filmul a fost recompensat cu cinci trofee.


Hope Springs (2012)

Facem un salt in timp si ajungem in zilele noastre la una dintre cele mai reusite productii ale lui 2012. Vorbim despre "Hope Springs", o drama care are toate sansele sa castige cel putin un Oscar la gala din 2013.

Meryl Streep si Tommy Lee Jones intra in pielea unor sexagenari care descopera ca cei 30 de ani de casnicie au lasat urme adanci si deloc pozitive asupra relatiei lor. In incercarea a-si salva relatia, cei doi apeleaza la serviciile unui terapeut specializat pe probleme de cuplu, jucat de Steve Carell ("The 40 Year Old Virgin", "Crazy, Stupid, Love", "The Office").


Kramer vs. Kramer (1979)

Cu aceeasi Meryl Streep, insa o varianta mai tanara a actritei, ne intalnim in "Kramer vs. Kramer". Filmul infatiseaza divortul prin care aceasta trece si lupta pe care o duce cu personajul interpretat de Dustin Hoffman pentru castigarea custodiei copilului.

Filmul are parte de un palmares impresionant: cinci Oscaruri si patru Globuri de Aur.


The War of Roses (1989)

Dupa ce s-a iubit cu Michael Douglas in "Romancing the Stone" (1984) si "The Jewel of the Nile" (1985), Kathleen Turner schimba macazul si ii declara razboi in "The War of the Roses".

Spre deosebire de celalte filme prezentate mai sus, dispare dramatismul povestii. Acesta este inlocuit cu un umor contagios, care rezulta din sicanele pe care cei doi si le fac.



Sursa foto: theatlanticwire.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea