Filme

#x-man #filme #spiderman #batman #iron man #supereroi # filme cu supereroi

Cele mai bune filme cu supereroi

In prezent, filmele cu supereroi sunt din ce in ce mai apreciate si, drept urmare, tot mai profitabile. Un trend ce a fost lansat cu decenii in urma, in momentul de fata se bazeaza si pe efecte speciale spectaculoase care contribuie la atragerea unui public numeros. Care sunt cele mai reusite dintre filmele cu supereroi ale ultimilor ani, descopera in continuare!

1. The Dark Knight (2008)

In mod cert, unul dintre cele mai reusite filme cu supereroi este partea a doua a seriei Batman regizate de Christopher Nolan, "The Dark Knight". Printre cele mai demne de apreciat aspecte pe care continuarea productiei "Batman Begins" le include, se numara jocul actoricesc al regretatului Heath Ledger, in rolul Jocker-ului.

Un film sumbru, cu un succes colosal si incasari de peste 1 miliard de dolari la nivel mondial, "The Dark Knight" a fost apreciat si de critica de specialitate, castigand doua premii Oscar din 8 nominalizari.



2. Iron Man (2008)

In acelasi ani (2008) a fost lansata si cea mai recenta versiune a povestii Omului de Fier. Datorita actorului Robert Downey Jr., in rolul excentricului Tony Stark/Om de Fier, dar si a efectelor speciale, "Iron Man" a devenit unul dintre cele mai bune filme cu supereroi din istorie. Apreciat de critica, filmul a beneficat si de un succes deloc neglijabil la public.



3. Spiderman 2 (2004)

Un film cu o poveste emotionanta, "Omul Paianjen 2", cu acelasi Tobey Maguire in rolul principal, a fost inclus, pe buna dreptate, in topul celor mai reusite filme cu supereroi. Demne de mentionat sunt si prestatiile actoricesti ale unor figuri importante la Hollywood: Alfred Molina , Kirsten Dunst sau James Franco. "Spiderman 2" a castigat un premiu Oscar si a avut incasari de mai bine de 780 milioane de dolari la nivel mondial.



4. X2: X-Men United (2003)

Continuarea peliculei "X-Men" din 2000 este un film SF reusit, cu o distributie remarcabila (Hugh Jackman, Patrick Stewart , Halle Berry, Ian McKellen, James Marsden , Anna Paquin etc.), apreciat de critici si de public, deopotriva. Un film cu supereroi, "X-Men United" a reusit sa stranga nu mai putin de 400 milioane de dolari in lumea intreaga.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea