Filme

#jack nicholson #filme jack nicholson

Cele mai bune filme cu Jack Nicholson

Jack Nicholson, posesorul uneia dintre cele mai interesante expresii faciale de la Hollyood, este de mai bine de patru decenii pe lista celor mai solicitati actori americani. Iata opt dintre cele mai importante lungmetraje in care Nicholson a aparut de-a lungul timpului.

 

Easy Rider (1969)


Unul dintre primele filme importante din cariera lui Jack Nicholson este "Easy Rider", o pelicula-cult a anilor '60. Alaturi de Nicholson au mai fost distribuiti Dennis Hopper si Peter Fonda.



 

Chinatown (1974)


In 1974, Nicholson este insarcinat sa rezolve un caz complicat de adulter in "Chinatown", o pelicula regizata de Roman Polanski. Filmul a primit Oscarul pentru cel mai bun scenariu, in cadrul galei din 1975.



 

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)


Un alt fim-cult in care apare Jack Nicholson este "One Flew Over the Cuckoo's Nest", "o alegorie politica a revolutiei impotriva autoritatii, caracteristica Americii anilor '60", dupa declara un critic de film.



 

Shining (1980)


"Shining" reprezinta un alt moment important din cariera lui Jack Nicholson. De data aceasta, actorul intra in pielea lui Johnny, un individ cu probleme psihice. Momentul in care personajul lui Nicholson rosteste amenintator "Here's Johnny" este una dintre cele mai faimoase scene din istoria cinematografiei.



 

The Postman Always Rings Twice (1981)


In 1981, Jack Nicholson apare in "The Postman Always Rings Twice", un remake dupa o productie a anilor '40. Filmul regizat de Bob Rafelson include o serie de scene de violenta si sex, care nu si-au gasit locul in pelicula originala. Ramane memorabila scena de amor consumata pe masa de bucatarie.



 

The Witches of Eastwick (1987)


Jack Nicholson interpreteaza in "The Witches of Eastwick" rolul unui barbat bogat, care reuseste sa cucereasca trei femeie. Pelicula a fost nominalizata la doua premii Oscar.



 

Hoffa (1992)


Nicholson face din nou un rol memorabil in "Hoffa", pelicula regizata in 1992 de Danny de Vito. Rolul lui Nicholson este cel al lui James R. 'Jimmy' Hoffa, unul dintre cei mai importanti lideri sindicali din istoria Statelor Unite.



 

Anger Management (1999)


Lista celor mai reusite filme cu Jack Nicholson nu ar fi completa fara "Anger Management", o comedie in care actorul il invata pe Adam Sandler cum sa-si stapaneasca pornirile nervoase.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea