Filme

#harrison ford #top filme #filme harrison ford

Cele mai bune filme cu Harrison Ford

Harrison Ford a implinit in acest an varsta de 70 de ani. Chiar daca nu a castigat niciodata premiul Oscar, Ford va ramane in constiinta cinefililor atat datorita francizei "Indiana Jones", cat si a altor pelicule importante pe care va invitam sa le descoperiti in cele ce urmeaza.


Patriot Games (1992)


Harrison Ford primeste in "Patriot Games" rolul unui fost agent CIA, a carui familie intra in vizorul unei grupari teroriste. Regia filmului este semnata de Phillip Noyce, un expert in filmele de actiune ("Salt", "Clear and Present Danger", "Blind Fury").


The Fugitive (1993)


"The Fugitive" este o adaptare cinematografica dupa serialul omonim din anii '60. Lui Harrison Ford i se potriveste ca o manusa partitura doctorului Richard Kimble, un personaj condamnat pe nedrept pentru uciderea sotiei sale. De un rol memorabil are parte si Tommy Lee Jones, interpretul serifului Samuel Gerrard.


Witness (1985)


In "Witness", Ford il interpreteaza pe politistul Book. Acesta ia apararea unui baietel care asista fara sa vrea la comiterea unui crime. Book este rolul care i-a adus actorului prima si deocamdata singura nominalizare la Oscar.


Blade Runner (1982)


"Blade Runner" este considerat unul dintre cele mai importante filme S.F. din toate timpurile. In pelicula regizata de Ridley Scott, Ford intra un pielea unui politist specializat in vanarea androizilor. Filmul a fost nominalizat la doua Oscaruri: "Best Art Direction-Set Decoration" si "Best Effects, Visual Effects".


Episoadele 4-6 din seria "Star Wars" (1977 - 1983)


Rolul lui Han Solo din primele filme ale seriei "Star Wars" ("The New Hope", "The Empire Strikes Back", "Return of the Jedi") l-a facut celebru pe Harrison Ford. Han Solo este cel care se alatura rebelilor in lupta contra armatelor conduse de intunecatul Darth Vader.


Seria "Indiana Jones" (1981 - 2008)


Putini stiu ca prima optiune pentru rolul arheologului Indiana Jones nu a fost Harrison Ford, ci...Tom Selleck. In cele din urma, Ford a primit rolul, poate si datorita experientei acumulate in filmele seriei "Star Wars". Pana in prezent s-au turnat patru lungmetraje cu Indiana Jones: "Raiders of the Lost Ark", "Indiana Jones and the Last Crusade", "Indiana Jones and the Temple of Doom", "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull".


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea