Filme

#filme #top filme #filme 2011 #filme britanice

Cele mai bune filme britanice in 2011

Chiar daca Hollywood-ul domina cinematografia mondiala, cu numarul impresionant de pelicule lansate in fiecare an, nu trebuie uitate filmele de pe alte meleaguri care au reusit sa aiba un impact pozitiv fie la nivel local, fie la nivel mondial. Care sunt cateva dintre cele mai bune filme britanice realizate in 2011, descopera in continuare!

1. Tinker Tailor Soldier Spy

Un thriller bine realizat, cu Gary Oldman in rolul principal, "Tinker Tailor Soldier Spy" este plasat in perioada Razboiului Rece, cand spionul veteran George Smiley este nevoit sa revina in lumina reflectoarelor pentru a descoperi "cartita" din interiorul MI6. "Tinker Tailor Soldier Spy" este o adaptare reusita dupa romanul scris de John le Carre , cu interpretari excelente (in film mai apar Colin Firth si Tom Hardy, printre altele) si o atmosfera care nu are cum sa nu iti dea fiori reci pe sira spinarii.


 

2. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Finalul seriei "Harry Potter" este un alt film britanic apreciat in 2011 care, spre deosebire de precedentul din lista, s-a bucurat de un succes rasunator la nivel mondial. Cu incasari spectaculoase, "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2" are toate sansele sa fie pelicula cu cele mai mari venituri in 2011. Filmul a avut parte si de critici favorabile, fiind considerat unul dintre cele mai bune ale faimoasei serii inspirate de cartile lui J.K. Rowling.

3. Tyrannosaur

"Tyrannosaur" este primul film regizat de actorul Paddy Considine si a reusit sa fie un succes inca de la lansare. A fost aclamat la festivalul Sundance si, mai recent, si la Festivalul Britanic de Film Independent. "Tyrannosaur" spune povestea unui barbat violent (interpretat de Peter Mullan) care primeste o a doua sansa cand in viata lui intra Hannah (Olivia Colman). Filmul este o drama impresionanta care a transformat debutul regizoral al lui Paddy Considine intr-o reusita.

4. Coriolanus

Inspirat dupa o piesa mai putin cunoscuta a lui William Shakespeare, "Coriolanus" este o adaptare cu parfum militaresc in care il regasim pe talentatul actor Ralph Fiennes. Filmul, care, desi prezentat in 2011, va fi lansat abia la inceputul lui 2012, spune intocmai povestea lui Coriolanus, un erou aflat in cautarea razbunarii. In pelicula mai pot fi admirati Gerard Butler si Vanessa Redgrave.



Foto: beyondhollywood.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea