Filme

#spiderman #nasul #jones #indiana #inelelor #stapanul #continuari #filme #top

Cele mai bune 15 continuari

Ideea de a face o continuare nu este chiar atat de rea. Adevarat, majoritatea continuarilor sunt cinice, pe jumatate montate si mult mai comerciale, dar unele chiar pot veni cu imbunatatiri sau completari pentru filmul original.

Echipa noastra va invita sa cititi in urmatoarele randuri un top al celor mai bune 15 continurari din toate timpurile, asa cum le-am vazut si le-am recomandat noi. Desigur, asteptam si parerile si preferintele voastre in ceea ce priveste "cea mai buna continuare".

15. Before Sunset

Before Sunrise (1995) capteaza optimismul romantic a doi tineri straini, care se indragostesc unul de celalat pe parcursul unei nopti. Before Sunset continua povestea dupa 10 ani, cand cei doi se reintalnesc. O desciere elocventa a lumii si iubirii care i-a schimbat.



14. Bourne Supremacy

Cu un erou fragil, cu aceeasi poveste (spionul amnezic vrea sa-si descopere adevarata identitate) si cu scene de lupta mult mai realiste, Bourne Supremacy salveaza seria de la o auto-parodiere.

 

13. Harry Potter si Prizonierul din Azkaban

Asteptarile erau uriase atunci cand Afonso Cuaron a acceptat regizarea celei de-a treia parti a seriei Harry Potter, iar acesta nu a dezamagit pe nimeni. Mai intunecat decat filmele precedente si cu Gary Oldman in rolul lui Sirius Black, Harry Potter si Prizonierul din Azkaban marcheaza punctul in care franciza isi lasa tinerele personaje sa creasca.

12. Toy Story 2

Toy Story 2 este prima continuare a studiourilor Pixar. Disney a pus presiune asupra studiourilor sa creeze o a doua parte a filmului animat chiar de pe vremea cand primul Toy Story era un succes in box-office.

 

11. Dawn of the Dead

Continuarea clasicului horror Night of the Living Dead, in regia maestrului horror George A. Romero, a venit 10 ani mai tarziu, mult mai in forta, mult mai inspaimantatoare si… mult mai colorata. Dawn of the Dead este muza multor filme cu zombie.

10. Kill Bill Vol. 2

Kill Bill Vol. 1 este uimitor, dar Kill BillVol. 2 ne prezinta Mireasa (Uma Thurman) in cea mai buna lupta de pe ecran alaturi de Elle Driver si mult-anticipata sa intalnire cu Bill, omorat de aceasta cu legendara tehnica a palmei in cinci puncte. A mai existat vreo alta eroina mai rea decat Uma?

9. X2: X-Men United

Nemaifiind nevoie sa continuie intreaga poveste din prima parte, regizorul Bryan Singer a imbunatatit povestea filmului X-Men 2, introducand un nou mutant si un dusman puternic, dar fara abilitati supranaturale.

8. Indiana Jones si Ultima Cruciada

Filmele Raiders of the Lost Ark si Temple of Doom au avut mize foarte mari si un succes pe masura, dar au fost maturate cu totul la aparitita peliculei The Last Crusade. Filmul nu numai ca este intens de la inceput pana la sfarsit, dar mai este si inspaimantator.

7. Stapanul Inelelor: Cele Doua Turnuri

Peter Jackson a reusit aproape imposibilul: sa-si intreaca propria capodopera, prima parte a trilogiei Stapanul Inelelor. Chiar si cei care nu au citit niciun cuvant din creatiile lui Tolkien au fost fermecati de lumea din Middle-Earth si de armata puternica a lui Aragorn.

6: Terminator 2: Ziua Judecatii

Cu mult mai multe jucarii la dispozitie, James Cameron a manevrat cu usurina atat efectele speciale, cat si miza. Plus ca Linda Hamilton ramane in amintirea publicului drept una dintre cele mai bune eroine de pe marele ecran.

5. Omul Paianjen 2

Tobey Maguire nu era Spider-man-ul idel pentru toti, dar Sam Raimi, folosindu-si magia regizoriala, l-a facut pe Spidey asa cum si-l dorea toata lumea din prima, a doua si a treia incercare.

 

4. Aliens

Fanii ar trebui sa-i multumeasca regizorului James Cameron pentru ca a plasat in rolul principal o femeie care sa poata bate. Sigourney Weaver ramane modelul femeilor razboinice de pe marele ecran.

3. Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui

Ultimul capitol din cea mai buna trilogie a tuturor timpurilor, Intoarcerea Regelui, le are pe toate: o lupta uluitoare care se da la Minas Tirith, o iubire neimpartasita si sfarsitul jocurilor pentru toti membrii fratiei.


2. Razboiul Stelelor: Imperiul Contraataca

Imperiul Contraataca incepe cu o bubuitura (spectaculoasa lupta de pe Hoth), continua cu si mai multa actiune (prima infruntare a lui Luke cu Vader) si se termina cu galaxia eroilor nostri lasata intr-o zarva completa. Han este carbonizat ! Leia este indragostita de Han! Iar Vader este tatal lui Luke!


1. Nasul II

Care “Nas” este mai bun? Aceasta este marea intrebare a zilelor noastre. Nasul II are un plus fata de prima parte datorita jocului captivant si dinamic al celor doi nasi - tanarul si batranul. Coppola a introdus secvente de flash-back superbe care au reconstituit inceputul de secol.

Dar lucrul pe care il stim cu totii este ca saga familiei Corleone este o capodopera de arta, iar toate acestea multumita regizorului Francis Ford Coppola.

 

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer Nasul II

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea