Filme

#_l-enquete-corse-2004

Cavaleria corsicana

Un alt film frantuzesc mi-am zis, in timp ce ma asezam confortabil in unul dintre fotoliile din mica sala de vizionari UCIN a cinematografului Studio. Dupa San Antonio si Antidotul eram complet dezamagit de oferta europeana a verii si marturisesc ca vibrasem mai mult in fata unui film american, cum ar fi Batman Begins .

Filiera Corsicana incepe ca un film politist din anii 80, cu muzica de atmosfera si cu ecranul impartit in trei. Dupa primele cinci minute m-am surprins rizind si acest lucru s-a repetat de nenumarate ori. Desi are un titlu neatractiv, filmul este o comedie excelenta. Christ ian Clavier si Jean Reno refac cuplul din Vizitatorii (si inca alte patru filme), dar de data aceasta relatia dintre ei nu mai este de supus -stapin, ci de detectiv - mafiot . Filmul este de fapt un prilej de a satiriza mentalitatile corsicane, insula unde toate strazile amintesc Napoleon. Dupa cum afirma un personaj: ”Corsicanii sint la fel ca ceilalti, dar altfel.” Foarte nationalisti, nu prea prietenosi cu strainii, corsicanii ii pricinuiesc detectivului intrupat de Clavier numai belele. Prins intre trei servicii de politie (locala, securitatea si politia pariziana) si nenumarate miscari de rezistenta locale, Clavier baleteaza fara a fi un bufon. In final, obtine premiul cel mare, adica o femeie apriga corsicana si devine cumnatul lui Reno. De vazut neaparat.

Filiera Corsicana

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea