Filme

#_l-enquete-corse-2004

Cavaleria corsicana

Un alt film frantuzesc mi-am zis, in timp ce ma asezam confortabil in unul dintre fotoliile din mica sala de vizionari UCIN a cinematografului Studio. Dupa San Antonio si Antidotul eram complet dezamagit de oferta europeana a verii si marturisesc ca vibrasem mai mult in fata unui film american, cum ar fi Batman Begins .

Filiera Corsicana incepe ca un film politist din anii 80, cu muzica de atmosfera si cu ecranul impartit in trei. Dupa primele cinci minute m-am surprins rizind si acest lucru s-a repetat de nenumarate ori. Desi are un titlu neatractiv, filmul este o comedie excelenta. Christ ian Clavier si Jean Reno refac cuplul din Vizitatorii (si inca alte patru filme), dar de data aceasta relatia dintre ei nu mai este de supus -stapin, ci de detectiv - mafiot . Filmul este de fapt un prilej de a satiriza mentalitatile corsicane, insula unde toate strazile amintesc Napoleon. Dupa cum afirma un personaj: ”Corsicanii sint la fel ca ceilalti, dar altfel.” Foarte nationalisti, nu prea prietenosi cu strainii, corsicanii ii pricinuiesc detectivului intrupat de Clavier numai belele. Prins intre trei servicii de politie (locala, securitatea si politia pariziana) si nenumarate miscari de rezistenta locale, Clavier baleteaza fara a fi un bufon. In final, obtine premiul cel mare, adica o femeie apriga corsicana si devine cumnatul lui Reno. De vazut neaparat.

Filiera Corsicana
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.