Filme

#_da-mai-departe-2000

Casanova pensionat

Daca nu v-ati saturat inca de figura fermecatoare a lui Heath Ledger, omniprezent pe ecranele romanesti in aceasta perioada ba ca si cow-boy in pastorala Brokeback Mountain , ba ca vanator de povesti in nereusitul The Brothers Grimm , dati un ban la cinema si o sa-l vedeti si in Casanova.

De aceasta data invesmantat in costumul pompos din Venetia anilor 1700, Health este figura legendara care face femeile sa tremure in extaz numai la auzul numelui sau, Giacomo Casanova . Indraznet, desavarsit in arta amorului, Casanova este amantul prin excelenta, un maestru al fugilor si al inselaciunilor. La cat de sturlubatic ne este prezentat la inceput nu ne-am gandi nici o clipa ca amorezul care zbura din barca in barca prin Venetia isi va gasi nasul. Ei bine da, dragostea adevarata il loveste chiar si pe cel mai nelinistit dintre nelinistiti, pe marele Casanova.

Secrete, incurcaturi, deghizari, urmariri, toate sub o masca de carnaval Venetian. Vanator si vanat de admiratoare , cu inchizitia pe urme, Casanova se descurca onorabil in orice situatie insa il pune pe jar refuzul repetat al celei care ii va cuceri definitiv inima usuratica. Casanova iese la pensie din cauza celei mai rationale venetiene, Francesca Bruni (Sienna Miller), scriitoare renascentista, inteligenta si inabordabila, o femeie moderna.

Lasand deoparte amanuntele, surpriza filmului in cauza este Jeremy Irons in rolul comic al episcopului Pucci, reprezentantul puterii papale, deci dusmanul de moarte al unui stricat precum Casanova. Cu un stil sarcastic, uscat, Jeremy Irons ni se prezinta altfel decat il stim, intr-un personaj penibil care face pe detectivul insa pierde mereu urma vanatului.

Pentru regizorul Lasse Hallström, aceasta poveste a reprezentat sansa unei schimbari de stil dar si sansa de a aborda un subiect literar preferat, o legenda a Hollywood-ului, dintr-un punct de vedere original si foarte contemporan.

Dupa cum remarca producatorul Betsy Beers: “Am prezentat un portret al lui Casanova mult mai optimist decat tot ce s-a mai vazut pana acum - unul care este irezistibil de inteligent, dar si extrem de credibil. In anumite privinte, este o poveste foarte moderna a unui barbat extraordinar, care intalneste in sfarsit o femeie ce nu e impresionata de el. Transpunand aceasta idee in Venetia anilor 1700, ea devine o sursa foarte bogata de surprize.”
Mergeti sa vedeti daca are dreptate!








Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea