Filme

#cannes #cannes 2013 #filme cannes #filme romania #like father like son #la vie dadele #only god forgives #the immigrant #jimmy p #jeune et jolie

Cannes 2013: 6 filme din competitie pe care le vom vedea si in Romania

Festivalul de Film de la Cannes se pregateste sa isi deschida portile in data de 15 mai, cu grandiosul "The Great Gatsby", in regia lui Baz Lurhrmann. Din pleiada de filme care vor intra in competitia din acest an, o parte va ajunge si pe marile ecrane din Romania.

Pana in prezent, au fost anuntate sase filme din competitia oficiala pentru Palme d'Or care vor rula si in cinematografele din Romania. Acestea sunt:


1. Like Father, Like Son

Pelicula semnata de regizorul japonez Hirokazu Koreeda, ce are in palmares alte doua nominalizari la Palme d'Or, "Like Father, Like Son" spune povestea unui afacerist care descopera cu stupoare ca fiul sau... nu este, de fapt, fiul sau, intrucat la nastere micutul a fost inlocuit cu un alt copil.

Odata facuta aceasta descoperire, omul de afaceri se trezeste in fata unei dileme aparent insurmontabile: sa il creasca pe fiul "impostor" ca si pana acum sau sa il prefere pe cel biologic?


2. La vie d' Adele

"La vie d'Adele", film ce poarta semnatura regizorului Abdellatif Keniche, se invarte in jurul personajulului titular, Adele, o adolescenta de 15 ani, a carei viata este data peste cap cand o cunoaste pe Emma, o fata cu parul albastru. Filmul este ecranizarea romanului "Le bleu est une couleur chaude", scrisa de Julie Maroh.


3. Only God Forgives

Unul dintre cele mai violente filme ale anului vine din partea regizorului danez Nicolas Winding Refn. Este vorba despre "Only God Forgives", cu Ryan Gosling in rolul principal, un film despre un contrabandist care porneste in urmarirea, cu scopul de a-l ucide, pe cel care i-a omorat fratele.


4. The Immigrant

"The Immigrant" poarta amprenta regizorului american James Gray si ii aduce laolalta pe Jeremy Renner, Marion Cotillard si Joaquin Phoenix intr-o poveste despre o tanara imigranta, salvata de un magician.


5. Jimmy P.

O adaptare cinematografica a unei carti este si "Jimmy P.", ecranizare a "Psychotherapie d'un Indien des Plaines" scrisa de Georges Devereux. Personajul central este un indian, Jimmy Picard, un alcoolic devastat de pierderea radacinilor sale.


6. Jeune et jolie

Filmul lui Francois Ozon o aduce in prim-plan pe Marine Vatch, in rolul unei tinere de 17 ani care se prostitueaza din placere.



Sursa foto: screenslam.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea