Filme

#olivia wide #examen de imaturitate #Booksmart #regizor

"Booksmart/Examen de (i)maturitate", un film incitant pentru toate varstele

In ajunul absolvirii liceului, doua eleve eminente si foarte bune prietene isi dau seama ca ar fi trebuit sa invete mai putin si sa petreaca mai mult. Hotarate sa nu fie mai prejos decat colegii lor, fetele incearca sa comprime patru ani de distractie intr-o singura noapte.

"Booksmart/Examen de (i)maturitate" este debutul regizoral al Oliviei Wilde. Aceasta comedie proaspata si originala despre maturizarea a doua pustoaice de liceu este o naratiune in imagini despre profunzimea unei prietenii feminine la varsta frageda, poate prima relatie trainica inainte de a deveni adult. Filmul este si o pledoarie pentru includere si toleranta si pentru descoperirea si apreciarea nuantelor care exista latent in fiecare dintre noi.

"Inca de la inceput, premisa mea a fost ca liceul este o perioada cu mize extrem de mari. Cand esti licean, totul pare de viata si de moarte. Asa ca am decis sa abordez filmul asa cum un regizor abordeaza un super film de actiune. Practic am vrut sa transmita sentimentul acela de filme cu politisti parteneri care mereu au grija unul de altul. Pot fi oameni foarte diferiti care au grija unul de altul si se completeaza reciproc intr-un mediu cu mize foarte mari", declara Olivia Wilde, despre filmul sau de debut in calitate de regizor.

"Inainte de a lucra in acest proiect m-am bucurat tare ca se face un film despre relatia profunda dintre noi, ceva in afara cliseului cu doua femei care vaneaza un barbat", adauga Olivia Wilde.

Filmul reflecta genul acela de legatura intensa, care influenteaza viitorul oricaruia dintre noi.

"Este si despre o despartire, pentru ca fetele astea trebuie sa isi ia la revedere la un moment dat, iar asta nu e deloc usor. Iar noi surprindem povestea lor intr-un moment pivotal al vietii lor, care se dovedeste a fi si amuzant si intens", mai spune Olivia Wilde.

O poveste universala

"Semanam mult cu Molly si Amy in liceu, mai ales cu Molly. Asa ca ma pot usor identifica cu anxietatile lor si cu intensitatea prieteniei si suferintei lor. E foarte rar sa vezi portrete de adolescenti intr-o maniera atat de onesta, amuzanta, inteligenta si matura", spune producatorul David Distenfeld.

Si producatoarea Jessica Elbaum s-a identificat usor cu povestea celor doua adolescente. "Pentru mine, productia aceasta e cu totul speciala, mai ales ca am avut parte de o experienta similara in liceu. Asa ca am un punct sensibil pentru astfel de povesti de maturizare".

La fel cum Molly si Amy se confrunta cu problemele lor de liceu, printre care etichetarea si marginalizarea, si filmul trateaza acelasi tipuri de probleme. "Acest film are o abordare foarte onesta a problemelor cu care se confrunta adolescentii, cum ar fi cum sa te adaptezi mediului atunci cand esti complet diferit de ceilalti", spune Elbaum.

Un duo credibil

Cat priveste distributia filmului, producatorii au vrut sa rupa tiparele si stereotipurile.

"Allison Jones, directorul nostru de casting este una dintre cele mai apreciate profesioniste din bransa. De cele mai multe ori astfel de filme nu fac decat sa reafirme niste stereotipuri cum ar fi tocialara, tipul cool si toate celelalte. Noi am vrut o perspectiva diferita. Iar Allison a reusit sa gaseasca acele talente actoricesti care au aceasta calitate, niciun nume nefiind cunoscut. Mi-a placut la nebunie faptul ca le-am dat o sansa acestor actori, ceea ce i-a pus in valoare. Din distributia noastra fac parte tineri care si-au vazut personajele intr-o alta lumina. Exact asta mi-am dorit si sunt foarte multumita de rezultat", explica Olivia Wilde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea