Filme

#trupa Queen #Bohemian Rhapsody #film biografic #queen

Bohemian Rhapsody – un film biografic despre celebra trupa Queen

Intro-ul iconic al melodiei "We Will Rock You", refrenul memorabil "We Are the Champions", sectiunea care include opera din "Bohemian Rhapsody" ... cine nu cunoaste aceste melodii? Cine poate sta jos atunci cand aude beaturile care iti fac inima sa tresara? Cine poate uita concertul Live Aid din 1985, atunci cand Freddie a intrat pe scena si a cantat alaturi de public?

Au trecut peste 25 de ani de la moartea solistului Freddie Mercury, dar muzica formatiei Queen va dainui pentru totdeauna. Freddie a sfidat stereotipurile si a schimbat conventiile, asa cum muzica formatiei Queen refuza sa fie traditionala. Poate de aceea Queen este un fenomen care transcede generatiile, fiind multicultural si global.

Castigatorul premiului Emmy, Rami Malek, isi asuma rolul de rege al muzicii pop rock in "Bohemian Rhapsody", o recunoastere a legendarei formatii Queen, a muzicii lor si a solistului Freddie Mercury.

Alaturi de Malek, distributia ii include pe Lucy Boynton ("Crima din Orient Express"), Gwilym Lee care il interpreteaza pe chitaristul Brian May, Ben Hardy interpretul bateristului Roger Taylor, Joe Mazzello fiind basistul John Deacy, Aidan Gillen primul manager al formatiei, Tom Hollander in calitate de avocat al grupului, transformat in manager, Allen Leech care il interpreteaza pe Paul Prenter, Jim Hutton si Mike Myers, intr-un rol total diferit, Ray Foster de la EMI Records.

Anthony McCarten ("Ziua decisiva", "Teoria intregului") a scris scenariul, dupa o poveste scrisa de McCarten si Peter Morgan (The Crown, Regina). Filmul este produs de Graham King ("Cartita", "Aviatorul") si de Jim Beach ("The Krays", "The New Hampshire Hotel") si regizat de Bryan Singer ("X-Men", "Superman revine"). Arnon Milchan ("The Revenant: Legenda lui Hugh Glass", "Fata disparuta"), Denis O'Sullivan ("Tomb Raider", "Ziua Z: Apocalipsa"), Justin Haythe ("Vrabia rosie"), Dexter Fletcher ("Eddie the Eagle") si Jane Rosenthal ("Vrajitorul minciunilor") sunt producatori executivi.

Cei neinfricati traiesc o vesnicie

Graham King este increzator in ceea ce priveste mesajul pe care filmul il va avea pentru generatia mai tanara. "Acesta este un film care iti ridica moralul", spune el. "Sper ca daca cineva se simte confuz sau neinteles va lua in seama ceea ce Mary ii spune lui Freddie in film: "Nu-ti dai seama ce ai putea ajunge? Orice vrei tu." Acesta este un mesaj foarte important in lumea de astazi."

De asemenea, muzica din film va capta imaginatia publicului. "Ma duc sa vad un film pentru ca vreau sa il simt, nu doar sa il vad. Mi-am dorit intotdeauna sa putem aduce impreuna 500 de oameni intr-o sala de cinema care sa bata din palme si sa cante, impreuna, acele imnuri puternice cu care au crescut si care fac parte din viata lor. Aceasta este o experienta unica la film. si cred ca am reusit sa facem asta. Vreau ca oamenii sa iasa din sala de cinema si sa imbratiseze persoana de langa ei si sa cante impreuna. "We Will Rock You", "We Are the Champions", "Bohemian Rhapsody" - toate aceste cantece sunt nemuritoare si mereu te binedispun. Am vrut sa duc mai departe mostenirea lui Freddie Mercury si a formatiei Queen, sa prezint generatiei tinere cine a fost Freddie Mercury, cum a trecut formatia peste momentele grele, cum s-a schimbat industria muzicala, cum erau compuse melodiile si cum patru barbati s-au intalnit si au creat acel sunet special. Freddie a numit intotdeauna trupa familia sa. si cred ca este cel mai potrivit moment sa transmitem ideea ca suntem cu totii parte dintr-o singura familie, indiferent cine suntem sau de unde venim. "

Rami Malek este de acord: "Sper ca toata lumea sa se lase inspirata de povestea lui Freddie, sa se simta increzatori si sa-i inspire. Sa stie ca e bine sa fii cine esti. Sper ca vor canta la fel de tare cum canta si el si sa nu simta ca trebuie sa ascunda ceva, ci sa se bucure exact de cine ar fi trebuit sa fie ".

Despre distributie

RAMI MALEK (Freddie Mercury) este starul dramei psihologice "Mr. Robot", pentru care a primit un premiu Emmy si Critics Choice, precum si nominalizari la Globurile de Aur, SAG si People's Choice.

Malek a jucat cel mai recent in remake-ul filmului "Papillon", alaturi de Charlie Hunnam. Remake-ul este regizat de Michael Noer, iar Malek joaca rolul lui Louis Dega, interpretat prima data de Dustin Hoffman.

In 2017, Malek a jucat in filmul "Buster's Mal Heart", un film surprinzator, scris si regizat de Sarah Adina Smith, prezentat atat la Festivalul International de Film de la Toronto, cat si la Festivalul de Film de la Tribeca din 2017.

LUCY BOYNTON (Mary Austin) este o actrita aflata in ascensiune, a carei interpretari o fac placuta si enigmatica, fiind o prezenta memorabila in industria cinematografica.

Pe langa "Bohemian Rhapsody", Boynton poate fi vazuta in aceasta toamna in thriller-ul lui Gareth Evans, "Apostle", alaturi de Dan Stevens si Michael Sheen. Filmul prezinta povestea unui barbat care calatoreste spre o insula izolata si incearca sa-si salveze sora, dupa ce a fost rapita de un cult religios.

GWILYM LEE (Brian May) si-a construit o cariera impresionanta in film, televiziune si teatru. Proiectele pe care le va lansa in perioada urmatoare il vor face un actor demn de urmarit.

Rolul care l-a facut remarcat pe marile ecrane a fost cel al lui Giles, in serialul de comedie "Fresh Meat", unde a jucat alaturi de Zawe Ashton si Jack Whitehall. Alte mentiuni notabile includ rolul pe care l-a avut in serialul premiat cu premiul BAFTA, The Hollow Crown. Acesta este bazat pe piesele lui Shakespeare si a fost regizat de Dominic Cooke, Richard Eyre, Rupert Goold si Thea Sharrock, iar distributia ii include si pe Jeremy Irons, Tom Hiddleston si Julie Walters. De asemenea, el a jucat in populara drama produsa de BBC, "Land Girls" si in filmul produs de Columbia Pictures, "The Tourist", lansat in decembrie 2010. Regizat de Florian Henkel Von Donnersmark si cu Angelina Jolie si Johnny Depp facand parte din distributie, filmul a primit 3 nominalizari la premiile Globurile de Aur.

BEN HARDY (Roger Taylor) a inceput productia pentru filmul lui Michael Bay, "6 Underground", unde va juca alaturi de Ryan Reynolds si Dave Franco.

Recent, Ben a jucat in filmul "Mary Shelley", alaturi de Maisie Williams si Elle Fanning. La inceputul acestui an, a avut rolul principal in miniseria produsa de BBC, "The Woman in White".

De asemenea, a jucat in filmul "X-Men: Apocalipsa" in care il interpreteaza pe Angel si unde joaca alaturi de Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence si Nicholas Hoult.

JOE MAZZELLO (John Deacon) este cunoscut pentru rolurile din filmele "Shadowlands" (Douglas Gresham), "Jurassic Park" (Tim Murphy) si din miniseria produsa de HBO si premiata cu Emmy, "The Pacific" (Sledgehammer Eugene Sledge).

In 2010, Mazzello a jucat rolul co-fondatorului Facebook "Dustin Moskovitz" in filmul lui David Fincher, "Reteaua de socializare". in 2013, Mazzello a jucat in "Dear Sidewalk", unde a postas in varsta de 24 de ani se lupta pentru o cariera, cat si cu propria identitate.

AIDAN GILLEN (John Reid) a facut trecerea de la un om de stat viclean in "Urzeala Tronurilor", la un politician american ambitios in "The Wire". Aidan Gillen este cunoscut pentru personajele puternice si complexe din punct de vedere moral pe care le interpreteaza. Nascut in Dublin, Aidan Gillen este un actor care a fost nominalizat la premiile Tony si SAG.

Ultimele credite ale lui Gillen includ filmul regizat de Debra Winger, "The Lovers", filmul "Regele Arthur: Legenda sabiei", regizat de Guy Ritchie si in cea de-a treia parte a seriei "Labirintul: Tratament letal". Gillen poate fi vazut in cel de-al patrulea sezon al seriei produse de BBC "Peaky Blinders", care in prezent ruleaza pe Netflix.

TOM HOLLANDER (Jim Beach) este un actor de teatru, televiziune si film. A castigat premiul BAFTA pentru interpretarea din filmul "Managerul noptii" si pentru mini-seria TV "Rev.", unde a fost si co-producator. Filmografia sa include titlurile "Mandrie si prejudecata", "Piratii din Caraibe", "Gosford Park", "Breathe", "Febra lalelelor" si in curand va fi lansat "Jungle Book: Origins". Dupa ce a lucrat la "Bohemian Rhapsody", a filmat "A Private War", un biopic despre corespondentul de razboi Marie Colvin. Printre piesele sale de teatru se numara "A Flea in Ear", "Inspectorul Guvernului", "As You Like It" si "Mojo". A fost nominalizat la Premiul Olivier pentru cel mai bun actor pentru interpretarea lui Henry Carr.

ALLEN LEECH (Paul Prenter) este un actor de origine irlandeza care isi construieste rapid o cariera prolifica la Hollywood. Un actor premiat si poate cel mai bine cunoscut pe plan international pentru interpretarea personajului Tom Branson din serialul "Downton Abbey".

Inainte de a juca in "Bohemian Rhapsody", Leech a aparut in thriller-ul "The Hunter's Prayer". in 2014, Leech a jucat rolul ofiterului britanic si al agentului dublu sovietic John Cairncross in "Jocul codurilor". Filmul, in care au jucat Benedict Cumberbatch si Keira Knightley, a fost nominalizat pentru opt premii Oscar si cinci premii Globurile de Aur si a castigat numeroase premii, inclusiv Premiul People's Choice la Festivalul de Film de la Toronto si Premiul Ensemble Cast la Festivalul International de Film de la Palm Springs.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea