Filme

#_babylon-a-d-2008 #babylon ad #vin diesel #sf #actiune #thriller

Babylon A.D. - primele ecouri

Filmul este inspirat din romanul intitulat Babylon babies al scriitorului Maurice Georges Dantec. Babylon A.D. este un thriller SF al carui personaj principal este mercenarul Toorop (Vin Diesel), care primeste o insarcinare pe care o considera initial a fi una de rutina.

Toorop trebuie sa escorteze dincolo de granitele Rusiei o tanara femeie pe nume Aurora. Treptat, acesta isi da seama ca slujba care i-a fost incredintata este foarte dificil la indeplinit deoarece, dintr-un motiv care ii ramane deocamdata obscur, Aurora este vanata de o multime de organizatii.

Tanara a fost infectata cu un virus artificial de catre o secta religioasa si poarta in pantecele ei un embrion mutant, care are potentialul de a deveni urmatorul Mesia modificat genetic, ceea ce ar putea aduce cu sine disparitia intregii umanitati.

Primele reactii

Criticii spun ca acest film are o idee buna si atat. Viziunea producatorilor asupra acestui film este incetosata, scenariul este de neinteles, iar scenele de actiune sunt foarte slabe.

Contra

Globe and Mail: "Sunt foarte nemultumit de acest film", a declarat regizorul peliculei intr-un interviu recent. Bine ai venit in club (Jason Anderson)

Entertainment Weekly: Povestea se aseamana foarte mult cu The Fifth Element si Childern of Men, iar actiunea si imaginea futurista te duc cu gandul la filme ca Blade Runner, Dune sau The Matrix

ReelViews: Acesta este un caz de o posibila poveste epica, care a fost disecata si transformata intr-o pelicula de prost gust, plina de clisee ( James Berardinelli)

New York Daily News: Un film prapastios in care toata lumea – inclusiv Vin Diesel – vorbeste de parca ar fi invatat replicile fonetic (Elizabeth Weitzman)

New York Times: Singura explicatie care se poate da este ca Babylon A.D. nu a avut vizionare de presa (A.O. Scott)

Hollywood Reporter: Descrierea filmului Babylon A.D. este urmatoarea: Un dezastru futurist de proporti biblice (Michael Rechtshaffen)

Chicago Reader: Un film bun de vazut doar de carte fanii infocati ai snowmobile-urilor

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Babylon A.D.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea