Filme

#babylon #vin diesel #charlotte rampling #gerard depardieu #melanie thierry #mathieu kassovitz #cronica #film #_babylon-a-d-2008

Babylon A.D. - mai bine asteptam DVD-ul

Atunci cand un regizor isi critica propriul film, nu prea mai exista speranta ca oamenii vor da navala in cinematografe sa-l vada, nu? Exact asa a procedat regizorul francez Mathieu Kassovitz (Gothika) cu filmul Babylon A.D.

Kassovitz s-a plans ca cei de la Fox i-au “ciopartit filmul in asa fel incat sa semene cu un episode prost din 24. Filmul original, pe care regizorul l-a trimis producatorilor, avea durata de 160 de minute, dar cand distribuitorii l-au ajustat la 90 de minute – o durata mult mai conventionala in opinia lor - Kassovitz a vazut rosu in fata ochilor si nu l-a mai interesat nimic de soarta filmului. Dupa ce l-am vazut, am inteles de ce.

Mercenar cu dor de casa

Plasat cu cateva decenii in viitor, filmul ni-l prezinta pe Toorop (Vin Diesel), un mercenar care accepta o misiune venita din partea unui mafiot rus pe nume Gorsky, personaj interpretat de actorul francez Gerard Depardieu. Sarcina lui Tooper este de a transporta o tanara pe nume Aurora (Melanie Thierry) – care pare a fi singura speranta pentru viitorul omenirii – din Rusia in America - New York.

Cu o poveste dezortonata si un scenariu confuz, filmul nu poate fi altfel decat incoerent si lipsit de forta. Vin Diesel pare neinteresat si plictisit, la fel ca si ceilalti actori. Singura sclipire a filmului vine din partea societatii futuriste pe care Kassovitz a creat-o. Acesta a facut o treaba minunata cu aceasta societate, dar din pacate aceasta este distrusa de cursele de masini, impuscaturi si exploziile obligatorii, fara de care un SF nu poate “supravietui".

Ce au reusit sa faca din Babylon A.D.

Un rip-off prost facut al filmelor Children of Men si The Fifth Element, in care au incercat sa combine religia cu tehnologia. Pe Vin Diesel l-au facut un mercenar cinic cu inima de catifea, care viseaza la vechea sa ferma din nordul New York-ului – da, filmul chiar vrea sa credem parte asta – iar pe, Charlotte Rampling si Gerard Depardieu i-au imbracat in cele mai ridicole costume pe care le-am vazut intr-un film SF .

Trist nu este faptul ca Kassovitz si-a criticat filmul inainte de premiera - eveniment pe care nu apuci sa-l vezi prea des - pentru ca producatorii si distribuitorii au taiat din el ca orbii si au lipit o adunatura de secvente in speranta de a scoate ceva ce seamana cu un film, in ideea de a scoate cativa bani de pe urma lui. Trist este cand te gandesti ca poate ar fi fost mai bun daca ar fi fost lasat in varianta originala. Poate ca ne va lamuri un DVD cu secventele taiate, care merita asteptat mai mult decat sa ma duc la cinema si sa plang apoi dupa cele 90 de minute irosite din viata mea.


Trailer Babylon A.D.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea