Filme

#autobiografia lui nicolae ceausescu #andrei ujica #critici de film #americani

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, preferata criticilor americani

lui Nicolae Ceausescu , in regia lui Andrei Ujica , se numara printre cele mai apreciate filme straine de catre criticii de specialitate din SUA.

Publicatii prestigioase precum IndieWIRE, Village Voice, LA Weekly si portalul de cinema Cinespect plaseaza pelicula lui Ujica pe primele locuri intr-un top al filmelor straine care nu au rulat inca in cinematografele americane.I n clasamentul realizat de Village Voice/ LA Weekly la finalul anului trecut, ocupa locul 2 dupa pelicula Film Socialisme a lui Jean-Luc Godard. In top au fost votate 88 de lungmetraje de catre 85 de critici de specialitate.

Un alt film romanesc , lungmetrajul Periferic regizat de Bogdan George Apetri a fost inclus si el in clasamentul intocmit de publicatia americana.

Autobiografia lui este un documentar realizat din imagini de arhiva obtinute de la TVR si Arhiva Nationala de Filme care prezinta figura dictatorului in perioada cat acesta a fost presedinte. Filmul include si judecata sotilor Ceausescu din decembrie ’89, iar pentru realizarea lui echipa formata din regizorul si editorul Dana Bunescu a vizionat peste 1000 de ore de inregistrari, multe dintre ele nedifuzate niciodata.

Pelicula, care dureaza 3 ore, a putut fi vizionata la noi la sfarsitul lunii octombrie 2010 .
 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.