Filme

#filme noi #filme #film romanesc #stere gulea # filme stere gulea # sunt o baba comunista

Au debutat filmarile la "Sunt o baba comunista", noul film al lui Stere Gulea

Filmarile la "Sunt o baba comunista", un lungmetraj care are la baza romanul omonim al lui Dan Lungu, au debutat luni. Ele se vor derula pe tot parcursul lunii august, in Studiourile MediaPro, in Bucuresti si in alte locuri.

Filmul este scris si regizat de Stere Gulea, cineastul care a realizat in urma cu 24 de ani excelenta ecranizare a romanului “Morometii” al lui Marin Preda.

"Sunt o baba comunista" infatiseaza povestea Emiliei, o femeie comuna dintr-un oras de provincie, aflata in febra pregatirilor pentru vizita fiicei ei, emigrata in Canada.

"Povestea filmului este despre o generatie care s-a trezit marginalizata din cauza evenimentelor si incearca sa inteleaga ce s-a intamplat si de ce i s-a intamplat acest lucru. E un amestec de incercari de a reinvia epoca cu realitatile dure ale prezentului", sintetizeaza insusi Stere Gulea povestea acestui film.

Din distributia filmului fac parte Luminita Gheorghiu ("Morometii", "Moartea domnului Lazarescu"), Ana Ularu ("Periferic") si Marian Ralea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea