Filme

#film 2012 #Amour #Michael Haneke #Mihai Malaimare Jr

"Amour" este cel mai bun film anului 2012, in viziunea criticilor americani

"Amour", lungmetrajul regizat de cineastul austriac Michael Haneke, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2012 de catre National Society of Critics din SUA, la gala desfasurata recent la Lincoln Center din New York. De asemenea, Haneke a cucerit trofeul pentru cel mai bun regizor, in timp ce Emanuelle Riva, interpreta rolului feminin principal, a fost recompensata cu premiul pentru cea mai buna actrita.

"Amour" este o drama care infatiseaza povestea unui cuplu in varsta a carei integritate este pusa in pericol in momentul in care unul dintre parteneri incepe sa fie afectat de o boala psihica.

La categoria "Cel mai bun actor" a triumfat Daniel Day Lewis pentru rolul din "Lincoln", noul film al lui Steven Spielberg.

Criticii americani l-au premiat si pe cineastul roman Mihai Malaimare Jr., acesta intrand in posesia premiului "Cea mai buna imagine" pentru pelicula "The Master".

Sursa foto: moviecitynews.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea