Filme

#cannes #hanno hofer #comedie #cristian mungiu #_amintiri-din-epoca-de-aur-1-tovarasi-frumoasa-e-viata-2009

Amintiri din Epoca de Aur - tovarasi, sa radem organizat!

S-a ras, s-a ras mai mult si s-a tot ras. Asta a fost reactia publicului la cel mai recent film scris si produs de cadou la cumnatul sau un porc…viu. Dar cum sa tii un porc viu la bloc si sa-l tai fara sa afle vecinii? Solutia vine din partea fiului militianului, un viitor mic mare securist descurcaret si santajist: ce-ar fi daca ar gaza porcul?

Cum rade Mungiu de Epoca de Aur

Nu lipsesc din peisaj cozile la butelii, magazinele prin care batea vantul, bananele verzi tinute in camara in ziar si date/luate pe sub mana, mitul salamului de Sibiu – o raritate culinara in epoca de aur, mita rurala in oua, branza, gaini, toate camuflate in scenarii care fac haz de necaz.

amintiri din epoca de aurDe remarcat sunt si interpretarile vii, expresive si nuantate ale unei pleiade de actori (Ion Sapdaru, Virginia Mirea, Gabriel Spahiu, Alexandru Potocean, Emanuel Pirvu) care starnesc rasul printr-un joc inventiv precum peripetiile personajelor.

Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata!, inclus in competitia oficiala a festivalului de film de la Cannes de anul acesta, este o comedie, un film care demonstreaza ca se poate si rade de absurdul unei epoci cenusii pe care toti am preferat s-o dam uitarii sau cel putin asa pretindem. Realizat din dorinta de a oferi publicului roman o comedie, dupa cum insusi Mungiu marturiseste, amintiri din epoca de aur nu trebuie ratat.

Pe 23 octombrie va fi lansata si cea de-a doua parte, Dragoste in timpul liber, alcatuita din alte doua episoade regizate de Cristian Mungiu.

Urmareste trailerul filmului Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata!


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea