Filme

#actori #filme #helen mirren #premii filme #academia de film europeana

Actrita Helen Mirren va primi un premiu pentru intreaga cariera din partea Academiei De Film Europene

Actrita Helen Mirren va fi recompensata de Academia de Film Europeana (EFA) cu premiul European Achievment in World Cinema Award- o distinctie oferita pentru intreaga ei cariera.

Pe data de 1 decembrie 2012 va avea loc cea de-a 25-a gala de decernare a premiilor Academiei de Film Europene, iar cu aceasta ocazie va fi recompensata si actrita britanica.

Helen Mirren (67 ani) a primit in 2007 premiul Oscar pentru rolul din "The Queen", iar in 2003 a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

Totodata, actrita britanica a avut alte trei nominalizari la Oscar pentru rolurile din "The Madness of King George", "Gosford Park" si "The Last Station".

Printre cele mai recente roluri interpretate de Helen Mirren se numara si cel din pelicula "The Door", regizata de Istvan Szbo, iar in curand va putea fi vazuta in rolul sotiei lui Alfred Hitchcock, Alma Reville, din pelicula biografica "Hitchcock".

Foto:thereelist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea