Filme

#_un-cantec-strabate-lumea-2007

Across the Universe

Nu prea cred ca este ceva nu ti-ar putea place la Across the Universe. Am ramas cu impresia, chiar daca nu se anuntase a fi asa, ca acesta este unul dintre cele mai frumoase muzicaluri pe care le-am vazut ca stil si tehnica.

De la o coregrafie si muzica perfect imbinate si provocatoare ca efect, filmul ajunge sa surprinda placut vizual prin imagini pline de culoare si prin combinatii de cadre aproape metaforice. Este ceva in genul unei poezii reprezentate vizual si muzical. Este plin de culoare, de consistenta a simbolurilor si reuseste sa te transpuna in mijlocul actiunii si a situatiilor.

In stil psihedelic, Across the Universe urmareste povestile mai multor oameni uniti prin aceeasi dorinta a libertatii de exprimare verbala , nonverbala sau la nivel de gandire. Pornind de la “vreau sa fiu oricine si vreau sa fiu nimeni, sa pot fi oriunde, oricum si cu oricine”, filmul le urmareste evolutia si devenirea in controversatii ani ’60 si in contextul razboiului din Vietnam.

Alaturi de un mesaj social si politic pe care nu-l poti ignora si cu care esti de acord, destinele tinerilor se impletesc pentru acelasi scop al implinirii ca si adulti. Isi dezavaluie pasiunile, isi implinesc dorintele si isi urmaresc nevoile de la dragoste pana la implinire profesionala.

Pe fundalul acestor situatii si plasati in acest context, Jude (Jim Sturgess) si Lucy (Evan Rachel Wood), doi dintre tinerii mai sus amintiti, isi sustin cu tarie si lupta pentru povestea lor de dragoste. Filmul se axeaza un pic mai mult pe povestea lor de dragoste, nelasand neterminate nici povestile celorlalti.

Alaturi de muzica lui Beatles, in imbinarea ei perfecta cu simbolistica imaginilor si a coregrafiei, pana si cei mai rezervati sau sceptici in legatura cu subiectul sau genul filmului, vor putea aprecia efortul celor care au realizat Across the Universe , in ciuda oricarei imperfectiuni.

Nu se vrea a fi un film complex ca si mesaj sau tehnica abordarii, se vrea in schimb a fi un film frumos, simplu si linear, un film pasional si afectiv. Ajunge sa fie un film de care chiar te-ai putea indragosti.

Si daca va doriti 2 ore pline de muzica antrenanata si semnificativa pentru mesaj si personaje, pline de culoare si imagini intens vizuale, va recomand sa nu taiati de pe lista filmul Across the Universe.

NOTA: 10/10




Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea