Filme

#curiozitati #tom cruise #actor

8 lucruri pe care nu le stiai despre Tom Cruise

Tom Cruise este, de aproape trei decenii, actorul care a reusit sa-si puna amprenta asupra catorva dintre cele mai mari succese de casa de la Hollywood, incepand cu spectaculosul "Top Gun" si terminand cu excelentul musical "Rock of Ages". Sfarsitul acestui an aduce pe marile ecrane un nou film in care apare Tom Cruise, un bun prilej de a trece in revista cateva dintre curiozitatile legate de indragitul actor.


1. Numele complet al starului din "Jerry Maguire" este Thomas Cruise Mapother IV. Actorul s-a nascut la New York, la data de 3 iulie 1962, intr-o familie saraca, cu un tata extrem de autoritar.

2. In copilarie, Tom Cruise spunea ca isi doreste sa devina preot catolic. Soarta i-a rezervat insa un job cu o doza mai mare de notorietate.

3. Mimi Rogers, prima sotie a lui Cruise, a fost cea care i-a facilitat acestuia accesul la Biserica Scientologica, in timp ce Nicole Kidman, a doua sotie, l-a convins intr-o vreme sa revina la catolicism. In acest moment, actorul contina sa fie adeptul Bisericii Scientologice.

4. In 2012, revista Vanity Fair a publicat o poveste incredibila despre faptul ca Tom Cruise ar fi organizat, dupa divortul de Nicole Kidman, un fel de interviuri pentru a-si recruta o noua sotie. Interviurile ar fi avut loc chiar cu acordul Bisericii Scientologice. Cruise a negat insa zvonurile si i-a amenintat cu procesul pe cei de la Vanity Fair.

5. In calitate de scientolog, Tom Cruise nu crede in afectiunile mentale, sustinand ca psihiatria este de fapt o "pseudostiinta".

6. In 2006, inainte de nasterea fiicei sale, Suri, Tom Cruise declara revistei GQ ca intentioneaza sa manance placenta lui Katie Holmes, pe motiv ca aceasta ar avea o mare valoare nutritiva. Intre timp, starul a renuntat la acest plan indraznet.

7. Tom Cruise are o pasiune pentru numele ciudate. Suri, numele fetitei pe care o are cu Katie Holmes, cea de-a treia sa sotie, inseamna "printesa" in ebraica, respectiv "trandafir rosu" in persana.

8. Premiera americana lui "Jack the Reacher", filmul in care Cruise joaca rolul unui fost investigator militar ce porneste pe urmele unui ucigas, a fost anulata, in semn de respect pentru familiile celor 27 de copii ucisi pe 14 decembrie, intr-un atentat comis intr-o scoala din Connecticut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea