Filme

#film #catwoman #the dark knight rises #haine groase #trilogie Batman #pelerine

7 lucruri pe care nu le stiai despre "The Dark Knight Rises"

"The Dark Knight Rises", ultimul film al trilogiei "Batman" incepute de regizorul Christopher Nolan in 2005, este disponibil de la inceputul lui decembrie si in varianta DVD si Blu-ray. Profitam de aceasta lansare si va aducem in atentie cateva dintre lucrurile din culisele acestei superproductii.

1. Costumul lui Batman este compus din nu mai putin de 110 piese separate.

2. Pentru filmarile lui "The Dark Knight Rises", echipa de productie a confectionat 50 de pelerine, de diferite forme si dimensiuni, cu rolul de a pune in valoare anumite functii: mers, lupte, catarare etc.

3. Anne Hathaway marturiseste ca atunci cand a dat prima proba pentru "The Dark Knight Rises" credea ca urmeaza s-o joace pe Harley Quinn, iubita lui Joker, personajul negativ interpretat de regretatul Heath Ledger in anteriorul film al seriei. In urma unei discutii purtate cu Christopher Nolan, Hathaway a aflat ca, de fapt, proba pe care a dat-o era pentru rolul Catwoman.

4. Batmobilul, vehiculul cu care Batman se deplaseaza atat in aer, cat si la sol, a fost proiectat in garajul lui Christopher Nolan din Los Angeles. Prototipul a fost confectionat imprumutand elemente intalnite la vehiculele marca Hummer si Lamborghini.

5. Secventa stadionului a fost una dintre cele mai dificile. In aceasta scena, toti actorii si figurantii au fost obligati sa se echipeze in haine groase de iarna, in conditiile in care filmarile au avut loc in calduroasa vara a lui 2011.

6. In scenariul original, realizat de David S. Goyer, principalul personaj negativ nu era Bane, ci Two Face, inamicul lui Batman din "Batman Forever" (1995).

7. Tom Hardy, interpretul infamului Bane, marturiseste ca a avut mari probleme in realizarea scenelor in care il infrunta pe Batman. El spune ca s-a simtit ca si cum si-ar fi batut eroul copilariei sale.

7. Cu o durata de 165 de minute, "The Dark Knight" este cel mai lung film cu Batman realizat pana in acest moment. Totodata, este si cea mai lunga productie din filmografia lui Christopher Nolan.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea