Filme

#A Tale of Two Sisters #Shivers #Three Extrems #Suspiria #filme halloween #kill list #filme horror #orfelinatul #halloween

6 fime horror mai putin cunoscute, dar perfecte pentru Halloween!

Genul horror ascunde inca filme care nu si-au capatat faima meritata printre iubitorii peliculelor de groaza, desi poarta semnatura unor maestri ai genului. Iata mai jos o selectie de 6 filme horror perfecte pentru seara de Halloween din acest an!

1. Three Extrems

Proiectul aduna laolalta 3 scurtmetraje care poarta semnatura unor regizori asiatici. Fruit Chan, Park Chan Wook si Takashi Miike semneaza cele trei povesti cinematografice de groaza. Pregateste-te pentru o vizionare a unei lumi de cosmar cu jocuri sadice si retete cu ingrediente infioratoare.

2. Suspiria

Italianul Dario D'Argento a regizat acum 37 de ani filmul "Suspiria". Pelicula nu are nimic din stilul comercial al filmelor horror din anii '70, iar atmosfera sumbra se mentine pe tot timpul povestii care se petrece intr-o scoala de balet condusa de un grup de vrajitoare. Filmul poate fi descris ca o combinatie fericita intre film de arta si horror clasic.

3. Orfelinatul

Daca ai ratat horror-ul lui Guillermo del Toro din 2007, Orfelinatul, Halloweenul poate o fi o ocazie buna de a-ti delecta privirea cu o capodopera artistica a genului. Locurile copilariei sunt frumoase doar daca nu este vorba de o copilarie petrecuta intr-un orfelinat bantuit.

4. Shivers

David Cronenberg nu mai are nevoie de vreo prezentare in zilele noastre. Insa acum 40 de ani, filmul lui "Shivers-They came from within" este posibil sa nu fi fost degustat decat de o mana de pasionati ai SF-urilor cu accente horror.

5. A Tale of Two Sisters

Kim Jee Woon a reusit creeze o atmosfera supranaturala in pelicula "A Tale of Two Sisters" din 2003. Intra in lumea secretelor ingrozitoare pastrate in familie si a viziunilor de cosmar transpuse cu maiestrie pe ecran de regizorul coreean.

6. Kill List

Regizat de Ben Wheatley in 2011, "Kill List" nu are un pedigree pur de horror, osciland intre drama de familie, thriller si horror psihologic. Cu toate acestea, pelicula britanicului a fost desemnata unul dintre cele mai infricosatoare filme ale acelui an. Un motiv in plus de a nu rata vizionarea filmului.

Sursa foto: primalscenes.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea