Filme

#69 pe scara Richter #nae caranfil #premiera #film #musical

6,9 pe scara Richter! Resimtit in 30 de orase din tara

"6,9 pe scara Richter" este o comedie cu momente de musical ce va zgudui cinematografele din 30 de orase incepand cu 20 ianuarie 2017. Acesta este cel mai nou film al regizorului si scenaristului Nae Caranfil, care este deopotriva autorul textelor si compozitorul pieselor muzicale de pe coloana sonora a filmului.

 

Pasiunea regizorului Nae Caranfil pentru musical este veche dar, desi nu se afla la primul sau proiect muzical, "6,9 pe scara Richter", este primul film la care semneaza muzica si versurile.

"Compun muzica oarecum in acelasi mod in care imi scriu si scenariile. Caut, nimeresc sau ma las sedus de o «fraza» muzicala; cateva note. Dupa care incep sa construiesc si sa structurez in jurul ei, sa dezvolt si sa complic ideile muzicale, incercand in acelasi timp sa nu pierd din vedere subiectul: ce vreau sa povestesc. Caci muzica povesteste si ea, ca orice alta arta.", a declarat Nae Caranfil.

Bazate pe mitul lui Orfeu, secventele de musical puse in scena in "6,9 pe scara Richter" au fost realizate in colaborare cu Milan Gromili, coregraf specializat in stilul jazz-dance. Scenografia este semnata de Andreea Popa iar costumele au fost realizate de Doina Levintza, piesele fiind interpretate de actorii din distributie.

"Intr-un numar de «musical» autorii sunt mai multi, iar armonizarea compozitorului cu orchestratorii, cu coregraful, scenograful, pictorul de costume, maestrul de lumini si directorul de imagine trebuie sa fie impecabila. Rareori se intampla asa, dar atunci cand se intampla, momentul poate sa devina memorabil. imi doresc sa ni se fi intamplat si noua", spune Nae Caranfil.

"6,9 pe scara Richter" va avea premiera in cinematografe pe 20 ianuarie 2017 si va rula in 30 de orase din tara: Bucuresti, Cluj- Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara, Craiova, Deva, Bistrita, Piatra Neamt, Targu Jiu, Vaslui, Brasov, Ploiesti, Slatina, Lugoj, Calarasi, Onesti, Buzau, Focsani, Suceava, Alexandria, Pitesti, Oradea, Arad, Braila,Targu Mures, Bacau, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Botosani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea