Filme

#actori #trasaturi #personaje de film #personaje malefice #trasaturi personaje

4 trasaturi fizice care sugereaza ca un personaj de film este rau

Construirea unui personaj negativ implica, pe langa o interpretare fara cursur, si un aspect fizic potrivit. Pentru ca un rol negativ sa fie perfect, nu doar scenariul si talentul actorului conteaza, ci si anumite trasaturi fizice prin care sa se evidentieze inca de la prima privire ca rolul interpretat este unul negativ. Iata cateva trasaturi fizice care sugereaza ca un personaj de film este unul negativ:


1. Cicatricele

Cicatricele reprezinta una dintre trasaturile fizice care nu trebuie sa ii lipseaca unui personaj negativ de film. Acestea evidentiaza si sugereaza inca de la primul impact rautatea, cicatricele fiind asociate in general cu oamenii malefici, care au avut o viata tumultuoasa si desfranata. Un exemplu il poate conferi lordul Valdemort din pelicula "Harry Potter" sau Joker din filmul "Batman", interpretat de Heath Ledger.



In cazul personajului Joker cicatricele sunt asociate cu un machiaj obscur, care accentua latura malefica.


2. Parul lins dat pe spate

Un om care care are parul uleios si lins, dat pe spate, nu prezinta niciodata garantia unui om de incredere. Aceasta trasatura a devenit intre timp o moda si preluata in prealabil de gangsteri, asocierea cu negativitatea fiind implicita. Un exemplu in acest sens ar fi personajul Hanibal Lector.


3. Privirea

Privirea unui personaj negativ trebuie sa fie una patrunzatoare, care sa intimideze si sa insipire maleficitate. Norman Bates din filmul "Psycho" al lui Alfred Hitchcock ilustreaza cel mai bine aceasta trasatura, deoarece, pe langa zambetul malefic, are si un zambet sinistru.


4. Masivitatea

Un corp bine lucrat, cu muschi inspira intotdeauna teama. Un actor care are o inaltime de 1,90 si un corp plin de muschi va sugera cu siguranta ideea de maleficitate. Unul dintre actorii care au prezentat aceasta trasatura a fost Michael Clarke Duncan, care a decedat anul trecut, la varsta de 54 de ani, in urma unui infarct.



Sursa foto: cinemagia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea