Filme

#filme #pasti

5 filme pe care trebuie sa le vezi de Pasti

In fiecare an, in preajma sarbatorilor pascale, gospodinele nu stiu ce retete sa mai pregateasca. Mesele imbelsugate de pe care nu le lipsesc ouale rosii, drobul, pasca si cozonacii calzi ai mamei sunt o traditie in randul romanilor. Dar, cu toate aceste pregatiri uitam adevaratul sens al acestei sarbatori, uitam contextul istoric cat si pentru ce anume ne pregatim atat. Aceste 5 filme ne vin in ajutor pentru a ne aminti suferintele Mantuitorului.

1. Isus din Nazaret

Au trecut 41 de ani de la ecranizarea acestei capodopere cinematografice. Cu toate acestea, in fiecare an de Pasti, este difuzat la tv. Pentru aceia dintre noi care nu am citit Bibilia acest film este foarte util. Regizorul,  Franco Zeffirelli, a creat o ampla bijuterie a cinematografiei. Povestea incepe de la nasterea lui Isus pana la crucificarea Sa. Daruirea actorilor si modul in care joaca confera acestui film o importanta doza de veridicitate. Modul in care actorul Robert Powell a jucat rolul lui Isus a impresionat pe toata lumea, chiar daca la inceputul filmarilor acesta se declara ateu convins. In momentul in care filmul a fost terminat Robert Powell a declarat ca acest rol i-a schimbat perceptia asupra credintei si ca i-a deschii ochii pentru a-L descoperi pe Dumnezeu.

2. Maria Magdalena

Daca credeai ca stii cine este Maria Magdalena acest film te va face sa te mai gandesti o data. Nu este un film care sa iti starneasca emotii coplesitoare sau care sa te tina cu sufletul la gura dar in mod cert iti deschide orizonturile catre noi idei. Spre deosebire de filmele cu care suntem obisnuiti in aceasta perioada, pelicula "Maria Magdalena" expune o altfel de poveste. Este o poveste autentica in care se contureaza portretul uneia din cele mai neintelese si enigmatice figuri spirituale ale istoriei. Filmul va putea fi urmarit in acest an in cinematografe. Data lansarii fiind 30 martie.

3. The body

Este un film care pune la incercare credinta si identitatea spirituala a protagonistilor care incearca sa scoata adevarul la lumina. Totul porneste de la descoperirea facuta de o tanara arheolog (Olivia Williams), aceasta gaseste un schelet in mormantul unui om bogat. Intamplarea face ca acel trup sa corespunda sa prezinte urmele crucificarii la incheieturile mainilor si picioarelor. De asemenea, in mormant a fost gasite numeroase semne care s-ar potrivi cu descrierea din Biblie a mortii lui Isus. Printre care si o moneda de aur care poarta efigia guvernatorului roman Pontius Pilat. Antonio Banderas joaca rolul lui Matt Gutierrez, preot iezuit trimis de Vatican pentru a ajuta la deslusirea acestei descoperiri epocale. Tema filmului ridica mari controverse deoarece in credinta crestina se stie ca Isus s-a ridicat la ceruri dupa moartea sa, gasirea trupului sau ar insemna sfarsitul credintei.

4. Risen

Ei bine, acest film este cu totul aparte! Risen, in regia lui Kevin Reynolds, este o poveste atipica. In acest film, povestea biblica a Invierii este prezentata prin ochii unui pagan, necredencios. Un puternic comandant roman (Joseph Fiennes), impreuna cu ajutorul lui sunt insarcinati cu misiunea de a descoperii misterul reinvierii lui Isus. Filmul urmareste ce s-a intamplat in saptamanile de dupa crucificare. Tribunul roman si aghiotantul sau au primit aceasta sarcina care are ca scop infirmarea zvonurilor cu privire la un nou Mesia si pentru a preveni o revolta in Ierusalim. Daca cautai un film religios, cu fond istoric, dar care sa fie atipic celorlalte atunci trebuie sa vezi Risen!
 

5. Patimile lui Isus

In 2004, cand a aparut, filmul a reusit sa impresioneze pana la lacrimi masele de oameni care l-au urmarit. Este un film care si-a indeplinit scopul pentru care a fost creat si anume sa ii aduca pe oameni cat mai aproape de suferintele prin care a trecut Isus si sa restaureze si inradacineze din nou credinta crestina.

Prin maniera in care a fost gandit, filmul, are un impact major asupra audientelor. Aceasta capodopera cinematografica descrie ultimele 12 ore din viata Hristos si modul in care Acesta a fost chinuit si maltratat de catre romani. Chiar daca sunt niste simple succesiuni de imagini, modul in care sunt filmate, modul in care actorii au reusit sa isi intre in personaj, reuses sa te atinga pana in strafundurile sufletului iar acea emotie ramane cumva acolo. Chiar daca continutul este unul explicit, considerat de multi critici ca fiind mult prea violent, dramatismul surprins in acest film reuseste sa te faca sa iti regandesti viziunea despre Pasti. James Caviezel, in rolul lui Isus, si Maia Morgenstern, in rolul Sf. Maria, reusesc sa starneasca emotii puternice recreand legatura dintre mama si fiu intr-o maniera extraordindar de reala. Este un film care merita vazut!

Sursa foto: Aucieletsurlaterre.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea