Filme

#tulburari digestive #filme #tulburari alimentare #hunger point #Dying to Be Thin #When Friendship Kills #kates secret

5 filme despre tulburari alimentare

Tulburarile alimentare au fost mereu in centrul atentiei mass media, din pricina numeroaselor cazuri care se inregistreaza de la o zi la alta. Siluetele perfecte ale marilor vedete le fac pe tinerele adoslcente, si nu numai, sa adopte regimuri alimentare drastice care le pot afecta grav sanatatea. Cinematografia ofera si ea numeroase exemple de povesti despre tulburarile alimentare. Iata cateva dintre acestea.


1. Hunger Point

"Hunger Point" (2003) spune povestea unei mame obsedate de perfectiune, care isi obliga si supune propriile fiice sa tina diete drastice, inducandu-le ideea ca doar daca sunt slabe vor reusi sa aiba succes in viata.

Comportamentul maniacal al acesteia face ca cele doua fiice sa ajunga anorexice, una dintre ele ajungand chiar intr-un spital de boli mentale, toate acesta petrecandu-se sub privirea pasiva a tatalui celor doua fete.


2. Dying to Be Thin

"Dying to Be Thin" este un documentare care te introduce in viata mai multor persoane, din toate categoriile sociale, care au probleme de alimentatie: dansatori, gimnasti, studenti etc.

Filmul examineaza cauzele care duc la aceste tulburari de alimentatie, prezinta povesti si experiente ale persoanelor care sufera de bulimie sau anorexie si prezinta tratamente si solutii de vindecare si prevenire a acestor boli.


3. When Friendship Kills

"When Friendship Kills" are in prim-plan povestea unor tinere adolescente, Lexi si Jennifer, care sunt bolnave de bulimie, deoarece dupa fiecare masa vomita mancarea pentru a nu se ingrasa.

Mama lui Lexi isi da seama de problema fiicei sale si o duce intr-un centru de consiliere. Lexi ii marturiseste mamei sale ca si Jennifer sufera de aceeasi boala, iar mama sa crede imediat ca aceasta a invatat-o pe fiica sa sa faca asta.

Mama acesteia ii instiinteaza si pe parintii lui Jennifer despre boala fiicei lor. Din acest, moment prietenia lui Lexi si Jennifer se strica, pentru una dintre fete chiar tragic.


4. Kate's Secret

"Kate's Secret" prezinta viata unei gospodine, Kate, care sufera de bulimie. Aparent, viata lui Kate pare perfect normala, dar in spate, Kate ascunde o grava tulburare de alimentatie, iar orice situatie mai stresanta ii poate crea stari bulimice.

Astfel, intr-o zi, cand, pleaca cu fiica sa in oras, din cauza alimentatiei deficitare ii vine rau si este la un pas de a face un accident. Imediat dupa acest episod, Kate este internata de sotul sau intr-o clinica.



Foto principala: Hunger Point

Sursa foto: todotele.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea