Filme

#die hard #psycho #rambo #ecranizare carti #filme carti #film shrek

5 filme despre care nu stiai ca sunt inspirate din carti

Daca nu existau mai intai in carti, personaje celebre precum Harry Potter (din filmul cu acelasi nume) sau Frodo Baggins (hobbitul din "Stapanul inelelor") poate nu se nasteau niciodata. Odata ecranizate, povestile lor s-au transformat rapid in capodopere cinematografice cu fani in toata lumea.

Putini stiu insa ca si alte pelicule de succes s-au inspirat din literatura. Site-ul theatlantic.com ofera o lista de 5 filme despre care poate nu stiai ca au avut ca sursa de inspiratie cartile.

1. Rambo

Celebra serie in care Sylvester Stallone se lupta atat cu sistemul american, cat si cu inamicii din jungla sau desert, este bazata pe romanul First Blood, din 1972 al scriitorului american David Morrell. Acesta l-a scris dupa ce a auzit povestite de catre studentii sai experientele lor din Vietnam. Seria Rambo contine patru filme: First Blood (1982), Rambo: First Blood Part II (1985), Rambo III (1988) si Rambo (2008).

2. How to Lose a Guy in 10 Days

Comedia romantica "How to Lose a Guy in 10 Days" este bazata pe cartea cu ilustratii animate "How to Lose a Guy in 10 Days: The Universal Don’ts of Dating", scrisa de Michele Alexander si Jeannie Long.

3. Psycho

In 1959, Peggy Robertson, asistenta de productie a lui Alfred Hitchcock a citit recenzia din New York Times a romanului Psycho scris de Robert Bloch. Intrigata, ea a cumparat cartea pentru seful ei care si-a dat seama de potential si a cumparat drepturile de ecranizare pentru 9500 de dolari. Pentru a fi sigur ca sfarsitul filmului nu va fi dezvaluit publicului, celebrul regizor a insarcinat-o pe Peggy Robertson sa cumpere cat mai multe copii ale romanului.

4. Die Hard

Die Hard, unul dintre cele mai bune filme ale lui Bruce Willis, este bazat pe romanul lui Roderick Thorp denumit Nothing Lasts Forever. Inainte ca aceasta poveste sa se transforme in film, Thorp a mai avut o povestire cu care a ajuns pe marele ecran. Cartea s-a numit The Detective, iar rolul principal a fost atribuit lui Frank Sinatra.

5. Shrek

Filmul este o adaptare vaga a unei cartie pentru copii, realizata in 1990 de catre William Steig. In versiunea originala numita Shrek!, personajul principal este un capcaun foarte urat care pleaca sa vada lumea. La un moment dat se intalneste si se indragosteste de o printesa mai urata decat el.



Sursa foto: gtplanet.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea