Filme

#peter o toole #johnny depp #tom cruise #leonardo dicaprio #will smith

5 actori de top care nu au reusit sa castige Oscarul

Atunci cand te gandesti la actori de top, numele lor sunt printre primele care iti vin in minte, de aceea nu te-ai fi asteptat ca tocmai ei sa nu reuseasca sa puna mana pe mult ravnita statueta. Nominalizati de cateva ori de-a lungul carierei petru rolurile exceptionale, urmatorii actori de la Hollywood au scapat printre degete Oscarul. Iata un top al celor mai tari nume din Cetatea filmului care nu au reusit sa castige marele trofeu.


1. Leonardo DiCaprio

Cu siguranta nu te-ai fi asteptat ca Leonardo DiCaprio sa nu fi castigat deja Oscarul. Si totusi nu a facut-o in nici una din cele trei nominalizari de care a avut parte. "Blood Diamond" sau "The Departed" au reprezentant roluri cu greutate pentru tanarul Leo, insa nu si in ochii juriului de la Academia Americana de Film. Poate acum, odata cu interpretarea din "The Great Gatsby", sansa va fi de partea lui.


2. Will Smith

Will Smith este un alt nume celebru care nu are un Oscar in vitrina. Desi nominalizat de doua ori, pentru "Ali" in 2002 si pentru "The Pursuit of Happyness" in 2007, Will Smith nu a reusit sa castige statueta. Faptul ca pierdut-o in 2007, l-a facut sa exclame: "Chiar am simtit ca este timpul meu, insa tot nu am reusit sa castig".


3. Peter O'Toole

Celebrul O'Toole a avut parte de 8 nominalizari, insa niciuna nu a fost cu noroc. Prima a venit in anul 1962 pentru interpretarea sa magistrala din "Lawrence of Arabia", iar ultima in 2006 pentru rolul din "Venus". Peter O'Toole s-a retras de pe scena cinematografiei in 2012.


4. Tom Cruise

Desi nu se poate plange de lipsa notorietatii si a filmelor cu bugete imense, Tom Cruise are totusi o mica dezamagire: nu a reusit sa castige un premiu Oscar. El a fost nominalizat de trei ori ("Born on the Fourth of July" - 1989, "Jerry Maguire" - 1996 si "Magnolia" - 1999), insa nu a triumfat niciodata.


5. Johnny Deep

Incredibil, insa Deep se inscrie si el pe lista actorilor de top care raman doar cu nominalizarile. Ca si in cazul lui Tom Cruise, Johnny Deep a concurat de trei ori pentru ravnita statueta, in rolurile din "Pirates of the Caribbean", muzicalul "Sweeney Todd" si filmul pentru copii "Finding Neverland".



Sursa foto: dayandnightnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea