Filme

#documentar #filme #filme documentare #top filme

4 filme documentare de exceptie

Filmele sunt nu doar foarte captivante si incitante, ci si informative. Aceste reflecta realitatea in forma ei cea mai pura si de multe ori s-a intamplat ca acestea sa fie de mare ajutor in rezolvarea unor cazuri ale politiei sau a unor . De cele mai multe ori regizorii se hotarasc sa porneasca singuri in astfel de aventuri si sa filmeze totul asa cum isi doresc. Fara filmele documentare cu siguranta nu am fi aflat niciodata mai multe informatii despre evenimentul din 11 septembrie 2001, despre masacrul delfinilor din Japonia sau despre una dintre cele mai periculoare acrobatii din lume. Iata un top al celor mai bune filme documentare create vreodata.

(1999)

Bowling for Columbine este un film care vine ca un drept de apel si ca un semnal de alarma in ceea ce priveste utilizarea armelon in America in scopuri violente. Filmul prezinta circumstantele in care s-a petrecut masacrul de la un liceu din Colorado in care doi elevi au ucis un profesor si alti 12 elevi.


(2005)

Werner Herzog este un regizor cunoscut mai mult pentru filmele artistice pe care le-a produs, insa in anul 2005 el a decis sa plece in cautarea unor raspunsuri pe care sa le arate apoi lumii intregi. Filmul prezinta aspecte mai putin cunoscute ale vietii in salbaticie, dar si moartea violenta a biologului pasionat de ursi grizzly – si a iubitei acestuia. Grizzly Man este un documentar impresionant care s-a bucurat si inca se bucura de un succes foarte mare.


March of the Penguins (2005)

March of the Penguins este un documentar care prezinta povestea de supravietuire si perpetuare a pinguinilor din Antarctica. Acestia pleaca in fiecare an intr-o calatorie de 20 de zile spre un loc numit Oamack - aici ei isi gasesc perechea cu ajutorul caruia reusesc sa duca mai departe specia. Documentarul a fost premiat la Oscar.


The Cove (2009)

Un alt film documentar premiat la Oscar este un film care arata o realitate cruda a sortii delfinilor dintr-o laguna din Japonia. Mai exact, in acel loc delfinii sunt masacrati cu sange rece. Golful este inconjurat cu sarma ghimpata, iar delfinii sunt ucisi cu sange rece pentru carne. Intregul documentar este realizat de catre iubitorul si antrenorul de delfini, Ric'O Barry.



 

Foto: freemovieposters.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea