Filme

#william shakespeare #Saruta-ma Kate! #Poveste din cartierul de vest #Iubesc pe cine nu trebuie

4 filme despre care nu ai stiut ca sunt bazate pe operele lui Shakespeare

Operele lui William Shakespeare sunt adevarate capodopere care au inspirat de-a lungul timpului nenumerosi scenaristi si regizori. Daca "Hamlet", "Romeo si Julieta", "Shakespeare indragostit" sau "Negutatorul din Venetia" sunt filme care exprima inca din titlu faptul ca sunt adaptari cinematografice ale celebrului scriitor, exista si filme despre care poate nu ai stiut ca au la baza tot piesele lui Shakespeare. Iata patru dintre ele!

1. "Iubesc pe cine nu trebuie", adaptare dupa "A douasprezecea noapte"

O pelicula pentru adolescenti, bazata pe opera lui Shakespeare "A douasprezecea noapte". Amanda Bynes joaca atat rolul Violei, cat si al lui Sebastian, fratele Violei. Ea se indragosteste de noul ei coleg de camera, Duke, iar acesta la randul sau este indragostit de Olivia. Numai ca Olivia se indragosteste de Sebastian, iar de aici lucrurile se complica.

2. "Poveste din cartierul de vest", adaptare dupa "Romeo si Julieta"

Filmul este un musical bazat pe iubirea imposibila dintre Maria si Tony, cele doua personaje care apartin unor gasti diferite din cartierul de vest al New York-ului: Jets si Sharks. Este o poveste americana clasica, care a cunoscut un succes fulminant.

3. "Saruta-ma, Kate!", adaptare dupa "Imblanzirea scorpiei"

Este o comedie romantica desfasurata in America anilor '50, in care doi interpreti ai genului musical, Lili si Fred, decid sa se desparta dupa cativa ani de mariaj. De atunci ei au evitat colaborarea, pana cand intr-o zi se vor intalni in cadrul aceleasi piese: Imblanzirea scorpiei. Dupa o serie de peripetii, in ceasul al 12-lea ei descopera ca sunt mai indragostiti ca niciodata unul de celalalt.

4. "Planeta interzisa", adaptare dupa "Furtuna"

"Furtuna" lui William Shakespeare este rescrisa in aceasta pelicula a carei actiune se desfasoarea pe o planeta indepartata. Aici, un echipaj gaseste doi supravietuitori ai unei misiuni desfasurate in urma cu douazeci de ani. Unul dintre ei ascunde insa un secret teribil.


Sursa foto:walksofnewyork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea