Filme

#man of steel #curiozitati filme #curiozitati superman #film superman

4 curiozitati despre filmele cu Superman

Franciza Superman a fost readusa la viata recent gratie blockbusterului "Man of Steel" care a reusit sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Filmele care, de-a lungul timpului, l-au avut in prim-plan pe eroul DC Comics ascund o bogatie de curiozitati care mai de care mai uimitoare. Iata 4 dintre ele!

1. Cand s-a pus problema gasirii distributiei pentru primul film din seria Superman, lansat in 1978, producatorii Ilya si Alexander Salkind i-au avut in vedere pe toti tinerii actori in voga la vremea respectiva, de la Al Pacino la James Caan, Clint Eastwood, Jon Voight, Robert Redford, Warren Beatty, Burt Reynolds, Christopher Walken, Nick Nolte, Dustin Hoffman si Paul Newman.

Insa niciunul dintre acestia nu a ajuns in distributia finala a peliculei, motivele fiind dintre cele mai diverse: Redford voia prea multi bani, Eastwood era prins cu alte proiecte, Nolte isi imagina un Superman schizofrenic etc. In cele din urma, un tanar actor necunoscut, pe nume Christopher Reeve, a fost ales sa il interpreteze pe eroul cu capa, iar restul este istorie.

2. Steven Spielberg ar fi trebuit sa se afle la carma primului "Superman", insa, pana cand producatorii au luat decizia de a-l angaja, pe atunci tanarul regizor a devenit intr-atat de faimos (gratie peliculei "Jaws"), incat Ilya si Alexander Salkind nu si l-au mai permis!

3. Henry Cavill, cel care intra in pielea lui Superman in actualul "Man of Steel", a mai dat proba si in trecut pentru acelasi personaj. In 2004, cand ar fi trebuit sa fie demarat lucrul la filmul "Superman: Flyby" (care nu a mai fost realizat), Henry Cavill castigase rolul titular.

4. "Superman IV: The Quest For Peace" este considerat cel mai prost film cu supereroul DC Comics in rol principal si nu este de mirare, asadar, ca, pana la aparitia urmatoarei pelicule, "Superman Returns", s-au scurs aproape doua decenii. In tot acest timp, mai multi scenaristi au incercat sa reinvie franciza, elaborand scenarii care mai de care mai fanteziste.

Poate cel mai ciudat dintre ele este cel imaginat de Jonathan Lemkin. In varianta acestuia, Superman era ucis de Doomsday, dupa care fantoma sa intra in corpul lui Lois Lane pe care o lasa insarcinata. La doar cateva saptamani distanta, Lois Lane dadea nastere unui Superman matur (!) care salva, apoi, lumea.

Sursa foto: dallasnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea