Filme

#filme #titanic #filme celebre

12 lucruri interesante despre filmul Titanic

Stiai ca rolul principal din Titanic era initial planificat pentru Matthew McConaghey sau ca dupa terminarea filmarilor, ramasitele platoului in marime naturala au fost vandute la fier vechi? Descopera mai multe informatii inedite despre una dintre cele mai reusite capodopere cinematografice realizate vreodata.

1. Realizatorii filmului si-au dat toata silinta sa planuiasca perfect scena in care apa navaleste in sala Marii Scari si asta pentru ca in urma acestei scene toate obiectele au fost total distruse.

2. Actorul initial pentru rolul principal era Matthew McConaghey, insa James Cameron a insistat ca Leonardo DiCaprio sa interpreteze rolul lui Jack.

3. Costurile finale ale filmului s-au ridicat la 200 de milioane de dolari si au reusit, astfel, sa depaseasca suma totala cheltuita pentru producerea adevaratei nave Titanic.

4. In timpul filmarilor, Kate Winslet a facut pneumonie.

5. In timpul filmarii scenei lui Eric Braeden au fost folosite aproximativ 120 de tone de apa. Actorul a declarat ca inainte de filmare era foarte speriat si panicat.

6. Kate Winslet si Leonardo DiCaprio au invatat sa danseze polka pentru scenele petrecerii de la clasa a 3-a.

7. Scena in care Rose scuipa in fata lui Cal a fost in intregime ideea lui Kate Winslet. Inainte de aceasta scena, Kate a trebuit sa exerseze de 27 de ori.

8. Fundalul cu rasaritul soarelui din momentul in care Jack si Rose s-au sarutat prima oara era real si nu generat de computer.

9. James Cameron a gasit compania care s-a ocupat de producerea barcilor de salvare originale din Titanic si a colaborat cu aceasta pentru film.

10. Chipurile inghetate ale oamenilor care se scufundau in ocean au fost provocare de un praf adeziv medical care se cristalizeaza in contact cu apa.

11. Fiecare femeie din film a purtat un corset, chiar daca aceasta facea parte doar din figuratie.

12. La finalul filmului, inainte ca Jack sa se scufunde, acesta se uita la ceasul care indica ora 2.02. Aceasta este ora reala la care Titanicul s-a scufundat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea