Carti

#carti libfest #top carti vandute #libfest

Topul celor mai vandute carti in cea de-a II-a editie a LibFest. Aproximativ 60.000 de volume au fost vandute in doar 4 zile

Peste 300.000 de romani au trecut pragul virtual al LibFest – targ de carte si experiente culturale, organizat de Libris.ro in perioada 24-27 noiembrie, participand in numar ridicat la lansarile de carte si dialogurile culturale online si achizitionand carti cu autograf. In total, editia a doua a targului virtual a atras cu 25% mai multi vizitatori decat editia precedenta, semn ca evenimentele culturale sunt tot mai dorite si cautate de cititori. In cele 4 zile de targ fost vandute aproape 65.000 de volume, cu o medie de 5 carti pe comanda. Din topul celor mai vanduti autori fac parte trei scriitori romani: Dumitru Constantin Dulcan, Mihai Morar si Adina Moldoveanu, in timp ce Ioana Chicet-Macoveiciuc conduce in topul vanzarilor de carti pentru copii.

O treime din numarul de vizitatori ai targului de carte LibFest, editia a II-a, au fost cititori cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani, urmati indeaproape de categoria cititorilor tineri – 25-34 de ani (20%). Cei mai multi au achizitionat in cele 4 zile de targ carti pentru copii (25%), beletristica (21%) si carti de dezvoltare personala (10%).

Cele mai multe comenzi au fost plasate din Bucuresti, Cluj, Timis, Brasov si Iasi. Media comenzii a fost de 5 carti, iar la nivelul intregului targ au fost vandute aproape 65.000 de carti, cu 10% mai mult decat la prima editie.

Cea mai aglomerata zi din punct de vedere al comenzilor a fost miercuri, 24 noiembrie, iar peste 90% dintre comenzi au fost livrate in 24 de ore, oferind astfel cititorilor o experienta cat mai apropiata de cea de targ. Peste 15% dintre comenzi au fost ridicate din lockere, o noua metoda de livrare rapida, oferita de Libris incepand cu finalul lunii octombrie.

„Am pornit ideea acestui targ cu peste 150 de evenimente online, un maraton online de lansari, discutii si dezbateri pe marginea cartilor momentului. Evenimentele offline de carte sunt in prezent inlocuite de cele virtuale, pentru ca indiferent de mediul de desfasurare, este nevoie de interactiune intre cititori, autori si oamenii de cultura. Cititorii au fost activi si prezenti pe durata dialogurilor culturale, au comandat carti cu autograf si au fost receptivi la recomandarile specialistilor Libris. Acest comportament se rasfrange asupra tuturor categoriilor de varsta si indiferent daca cititorii sunt interesati de beletristica, dezvoltare personala, carti de specialitate sau carti pentru copii. Faptul ca am putut oferi livrarea ultra-rapida a cartilor comandate, inclusiv prin optiunea de livrare in peste 2200 lockere EasyBox la nivel national, ne-a apropiat si mai mult de atmosfera de targ de carte”, a precizat Laura Teposu, CEO Libris.

Nevoia de a interactiona cu autorii cartilor preferate reiese si din numarul mare de urmaritori ai lansarilor si dialogurilor pe baza cartilor prezente in cadrul evenimentului. Evenimentele din cadrul targului au adunat sute de mii de vizualizari. Printre cele mai asteptate astfel de momente de interactiune s-au numarat dialogurile cu Dumitru Constantin Dulcan, Ioana Chicet-Macoveiciuc sau Gabriel Liiceanu.

“Online-ul permite interactiunea cu un numar mai mare de cititori si aduce avantajul extraordinar al persistentei, in sensul ca evenimentele raman inregistrate si pot fi urmarite si dupa momentul transmiterii lor. La un targ de carte traditional, cititorul trebuie sa aleaga la care eveniment cultural participa fizic, avand deci limitari temporale si de spatiu. Insa in online le poate urmari pe toate, ceea ce reprezinta o sansa extraordinara de a fi aproape de autori si oameni de cultura din toata lumea”, adauga Laura Teposu.

Iata cele mai vizualizate evenimente din editia a IIa LibFest:

Top 10 cele mai urmarite lansari de carte si dialoguri LibFest

  1. Dumitru Constantin Dulcan
  2. Ioana Chicet-Macoveiciuc
  3. Gabriel Liiceanu
  4. Andreea Esca - dialog - 30 de ani Libris
  5. Radu Paraschivescu
  6. Gytha Lodge
  7. Ioan Aurel Pop
  8. Mark Honigsbaum
  9. Mircea Cartarescu
  10. Suleika Jaouad in dialog cu Catalin Striblea
  11. Petronela Rotar

Dorinta cititorilor de interactiune si amprenta pandemiei se poate observa si la nivelul titlurilor cele mai cautate. Astfel, printre cele mai vandute volume se numara Cand corpul spune NU – Gabor Mate, Dieta mintii – Adina Moldoveanu, Despre sensul vietii – Mihai Morar in dialog cu parintele Necula, Cele 5 limbaje ale iubirii – Gary Chapman sau Iernile sufletului – Katherine May.

Top 10 cele mai vandute carti

  1. Cand corpul spune nu - Gabor Mate
  2. Dieta mintii - Adina Moldoveanu
  3. Trenul spre Samarkand - Guzel Iahina
  4. Despre sensul vietii - Mihai Morar, Parintele Necula
  5. Baiatul cu pijamale in dungi - John Boyne
  6. Inteligenta materiei. editie aniversara - Dumitru Constantin Dulcan
  7. Cele cinci limbaje ale iubirii. Ed. 6 - Gary Chapman
  8. Privita din intuneric - Gytha Lodge
  9. Iernile sufletului - Katherine May
  10. Din cer au cazut trei mere - Narine Abgarian

Top 10 cei mai vanduti autori in cadrul LibFest

1. Gabor Mate
2. Colleen Hoover
3. Guzel Iahina
4. Adina Moldoveanu
5. Joe Dispenza
6. J.K. Rowling
7. Mihai Morar, Parintele Necula
8. John Boyne
9. Dumitru Constantin Dulcan
10. Irvin D. Yalom
 

Un numar tot mai mare de parinti a participat la evenimentele din cadrul LibFest, de la lansari de carte si dialoguri despre educatie si impactul cartilor in viata copiilor pana la achizitie, semn ca tot mai mult parinti includ in cadourile de sarbatori carti. Astfel, daca unul dintre cele mai urmarite evenimente online a fost dialogul pe tema rolului cartilor in dezvoltarea si educarea copiilor dintre Ioana Chicet-Macoveiciuc, autor de carte si blogger de parenting, si Sever Gulea, medic psihiatru si blogger literar, la nivelul intregului eveniment , 25% dintre achizitiile de carte au fost pe acest segment.

Top 10 cei mai vanduti autori pentru copii LibFest

  1.  Ioana Chicet-Macoveiciuc
  2. Sven Nordqvist
  3. Jill Tomlinson
  4. Matt Haig
  5. Charles Dickens
  6. Anna Dewdney
  7. Cornelia Funke
  8. Erin Hunter
  9.  Geronimo Stilton
  10.  Antoine De Saint-Exupery
     

Top 10 cele mai vandute carti pentru copii

  1. Prima mea carte de Craciun. Povesti, colinde, podoabe si merinde
  2. Micul print - Antoine de Saint-Exupery
  3. Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai - Nikolai Nosov
  4. Poveste De Craciun - Charles Dickens
  5. Bufnita care se temea de intuneric - Jill Tomlinson
  6. Cand Mos Craciun a cazut din cer - Cornelia Funke
  7. Singur pe lume - Hector Malot
  8. Conni sarbatoreste Craciunul - Liane Schneider
  9. Razboiul care mi-a salvat viata - Kimberly Brubaker Bradley
  10. Petrecerea de Craciun a lui Pettson - Sven Nordqvist

„Aceasta a doua editie a LibFest ne confirma ca experientele cu si despre carte sunt esentiale atat pentru cititori, cat si pentru autori. Nevoia celor doua lumi de a se intersecta prin dialog, autografe, dincolo de experienta lecturii in sine este evidenta, aduce entuziasm si conecteaza. Ne bucuram sa vedem ca interesul pentru astfel de evenimente este tot mai mare si ne motiveaza ca, la urmatoarea editie, sa aducem in fata publicului tot mai multi autori de top, consacrati si apreciati la nivel international si sa oferim mai multe experiente care sa starneasca interesul pentru lectura”, a mai spus Laura Teposu.

Top edituri, in functie de numarul de vanzari:

  1.  Humanitas
  2.  Litera
  3.  Art
  4.  Polirom
  5.  Andreeas
  6. Nemira
  7.  Rao
  8.  Trei
  9.  Aramis
  10.  Gama

Doua generatii de librari, in dialog despre 30 de ani de carte

Evenimentul s-a incheiat cu un dialog despre cei 30 de ani Libris si cele doua generatii de librari, timp in care peste 1,6 milioane de clienti au trecut pragul librariei online si offline. Despre provocarile acestor ani, si mai ales despre ce urmeaza, au discutat Andreea Esca cu Ana Onita, co-fondator Libris, Virgil Onita, co-fondator Libris, Laura Teposu, CEO Libris, Rodica Totoianu, director comercial si Augusta Onita, director achizitii, cei cu care a inceput intreaga poveste.

La prima editie LibFest, care a avut loc in luna martie 2021, peste 240.000 de romani au trecut pragul virtual targului. Acestia au achizitionat 60.000 de volume, iar din topul celor mai vanduti autori au facut parte trei scriitori romani: Ioana Chicet-Macoveiciuc, Petronela Rotar si Dumitru Constantin Dulcan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea