Carti

#carti pentru copii #lectura #carti

Topul celor mai bune carti pentru copii! Un autor roman in topul preferintelor micutilor cititori

Tot mai multi parinti investesc in carti pentru copii. Cititul de la varste foarte fragede ii face pe copii sa-si deschida apetitul catre lectura, iar parintii sunt constienti ca doar in acest mod copiii vor citi si la maturitate cu placere.

 

66% dintre parintii care au raspuns la un sondaj realizat de Editura Didactica Publishing House au precizat ca printre activitatile facute acasa cu copiii se numara cititul. De altfel, aceleasi date arata ca 93% dintre parinti achizitioneaza carti, jocuri si materiale educationale alternative pentru a-i ajuta pe copii sa aprofundeze diferite notiuni.

In acest context, portofoliul Didactica Publishing House s-a extins deja in primele luni ale anului cu peste 50 de titluri, care se adreseaza atat copiilor, cat si parintilor – cu carti din categoria Parenting si Dezvoltare personala - si cadrelor didactice. Mai mult, primavara aduce alte peste 70 de titluri noi in portofoliul Didactica Publishing House, ce presupun o investitie de 300.000 euro. Acestea includ povesti, jocuri si materiale educative ce se adreseaza copiilor de toate varstele. Dezvoltarea cognitiva, a vocabularului si abilitatilor de comunicare, a gandirii logice, a creativitatii si imaginatiei, explorarea sinelui si a emotiilor, sunt cateva dintre abilitatile pe care le ating noile titluri Didactica Publishing House.

„Doar pentru aceasta primavara avem programate pentru aparitie 70 de noi titluri, iar pana la finalul anului estimam aproximativ 200 de titluri adaugate in portofoliu, cu o investitie totala de 1 milion de euro. Ne axam pe seriile dedicate lecturii, pe jocuri educationale, pe carti care pasteaza un format atipic si ilustratii spectaculoase. Stim ca pentru a-i atrage pe copii spre lectura si invatare prin joc este nevoie sa le oferim o experienta speciala incepand cu coperta cartii”, a precizat Florentina Ion, fondator si director general Didactica Publishing House.

Printre noile aparitii din aceasta prima parte a anului se numara o noua serie – Vreau sa inteleg – care promoveaza intelegerea si acceptarea copiilor cu diferite deficiente si eliminarea discriminarilor, carti de tip enciclopedie – Pas cu pas in jurul lumii sau Marea carte despre flori, Enciclopedia experimentelor sau Vreau sa stiu: cum functioneaza corpul meu, dar si romane celebre, in versiuni adaptate si ilustrate – Micutele doamne – Louise May Alcott, Insula comorii – Robert Louis Stevenson.  Iata care au fost si cele mai apreciate titluri:

Top 5 vanzari titluri noi ianuarie - martie

  1. Sahul: O poveste pentru copii - Adrianna și Ursula Staniszewska
  2. Fiecare copil este o comoara - Andreea Schütze
  3. Doamna Pufin, cea mai buna arhitecta - Kimberly Andrews
  4. Soapta - Pamela Zagarenski
  5. Vreau sa stiu: Cum functioneaza corpul meu - Pierre Winters & Madeleine van der Raad

Top 5 vanzari generale ianuarie-martie

  1. Sahul: O poveste pentru copii - Adrianna si Ursula Staniszewska
  2. Fiecare copil este o comoara - Andreea Schütze
  3. Ce, cum si de ce simt: Ema si Eric descopera emotiile - Ioana Chicet - Macoveiciuc
  4. Doamna Pufin, cea mai buna arhitecta - Kimberly Andrews
  5. Te rog, multumesc, te iubesc!: Ema si Eric invata bunele maniere - Ioana Chicet - Macoveiciuc

Materiale educationale alternative pentru parinti si cadre didactice

Printre colectiile ce vor avea noi aparitii in perioada urmatoare se numara cele educative care il au ca protagonist pe micutul Max, dar si pe simpaticul postas Felix, precum si noi titluri din colectiile Sunt, seria Doctor Catherine Dolto – care de data aceasta se indreapta catre subiecte sensibile precum bullyingul- , seriile de lectura pe categorii de varsta, dar si noi aparitii in seria Marea Carte cu Jocuri, dedicate Exploratorilor, respectiv Craciunului.

In segmentul de carti si jocuri educative, in perioada urmatoare vor fi lansate doua noi seturi de harti mentale, orientate catre invatarea unei limbi straine, respectiv aprofundarea operatiilor matematice.

Si colectiile dedicate metodologiei Montessori vor primi noi aparitii in portofoliu, carti dedicate parintilor si cadrelor didactice care doresc sa implementeze aceasta metoda educationala. In aceeasi idee, de a oferi resurse educationale alternative, Didactica Publishing House va publica si caiete noi de la Larousse, dedicate activitatilor individuale desfasurate de copiii prescolari. 

Focus pe autori romani

Incepand cu luna aprilie, Didactica Publishing House a initiat un proiect nou de promovare a autorilor publicati de editura. Astfel, fiecare luna va fi dedicata unui autor roman si unuia strain, cartile apartinand acestora avand un pret special. De asemenea, in cazul autorilor romani, intre 30 si 100 de volume vor avea autograful autorului.

Luna aprilie este dedicata Ioanei Chichet-Macoveiciuc, unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti autori de carte pentru copii, aflat in topul vanzarilor din primul trimestru al acestui an cu doua titluri. De asemenea, a fost lansata la inceputul acestei luni si cea mai noua aparitie editoriala semnata de autoare, Vraja ecranelor: Ema si Eric regasesc planul de joc, care a fost vanduta in primele 5 zile in 1.000 de exemplare. In total, aventurile cunoscutelor personaje au fost vandute in peste 150.000 de exemplare.

„Unul dintre obiectivele noastre pentru acest an este de a fi si mai mult decat pana acum un promotor al autorilor romani. Pe langa cei pe care ii avem deja in portofoliu si care au programate deja aparitii editoriale noi si interesante, avem contracte cu alti 7 autori romani debutanti. Acestia vor trata in titlurile propuse emotii precum frica si depasirea acestuia, notiuni de educatie financiara, jocuri de chimie sau scriere creativa si alte subiecte interesante si inedite”, a mai precizat Florentina Ion.

Investitia pentru acest proiect ce sprijina autorii romani se ridica la peste 70.000 de euro.

Autorul strain al lunii aprilie este Eve Tharlet, scriitoare si ilustratoare apreciata in intreaga lume. In portofoliul editurii se ala 16 titluri ce poarta numele cunoscutei autoare pe coperta, iar cele mai populare sunt Am o surioara!, Auuu, dintii mei! si Dora & Tim – o prietenie neasteptata.    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea