Carti

#tatuatorul de la auschwitz # calatoria cilkai #lectura #carti

Povestea Tatuatorului de la Auschwitz continua in cartea "Calatoria Cilkai"!

Una dintre cele mai impresionante carti contemporane este fara indoiala, Tatuatorul de la Auschwitz, de Heather Morris. Pana in prezent, cartea a fost vanduta in milioane de exemplare si a fost bestseller in SUA; Canada, Australia, Africa de Sus, Portugalia si multe altele. A fost tradusa in peste 35 de limbi si este in curs de adaptare TV.

 

Aceasta carte este foarte emotionanta, deoarece este inspirata de sumbra realitate a secolului trecut si de terorile intamplate in lagarul de exterminare de la Auschwitz. Cu siguranta ati auzit de milioanele de vieti nevinovate care au fost curmate intr-un mod oribil in acel loc al groazei. Supravietuitorii au povestit ce se intampla acolo si au descris si procesul prin care erau redusi la un simplu numar, tatuat pe brat cu o cerneala verde-albastruie.

Cartea este inspirata din viata lui Lale Sokolov, cel supranumit "Tatuatorul de la Auschwitz", iar intamplarile relatate in carte sunt adevarate. Lale a fost un evreu slovac caruia i s-a dat ocazia de a deveni tatuator si de a supravietui astfel in ceea ce devenise un iad pe pamant. Zi de zi, isi tatua semenii, in timp ce nu i se permitea sa isi ridice privirea. Insa, intr-o zi a vazut o tanara, Gita, cea care ii va deveni suflet pereche.

Daca ai citit aceasta carte si te-a impresionat deja, astazi vrem sa iti recomandam si continuarea ei: Calatoria Cilkai. Aceasta urmareste povestea unei tinere care si-a petrecut prima parte a vietii intr-o adevarata teroare: mai intai in Auschwitz, iar mai apoi Siberia, timp de 15 ani.

Pe Cilka Klein ai avut ocazia sa o cunosti in cartea Tatuatorul de la Auschwitz si ii stii deja povestea. Despre ea, a spus si Lake Sokolov in prima carte: ”Cilka este cea mai curajoasa persoana pe care am cunoscut-o. Nu cea mai curajoasa femeie, cel mai curajos om. Mi-a salvat viata.”

Dupa ce a supravietuit lagarului de exterminare de la Auschwitz, Cilka este considerata colaborationista si va petrece urmatorii 15 ani din viata in Siberia, intr-un nou lagar, in Gulagul Vorkuta. Desi totul parea pierdut, Cilka a luptat cat de mult a putut, depasind conditiile inumane de trai din Siberia si cand se astepta mai putin are parte de cea mai frumoasa iubire din viata ei, iubire care ii schimba destinul.

Daca ti-am starnit curiozitatea in legatura cu aceasta carte, trebuie sa stii ca este disponibila cu precomanda in libraria online LIBREX si va fi livrata incepand cu data de 15 mai. Cu siguranta este o carte care va impresiona la fel de mult ca si prima. Astfel de povesti ne fac sa ne gandim mai bine la vietile noastre si sa nu ne mai plangem pentru lucruri insignifiante. Ne aduc aminte ca oamenii au trait intamplari greu de conceput in ziua de astazi, zeci de ani de teroare si totusi au reusit sa gaseasca fericirea si sa se bucure de fiecare zi.

In incheiere, am vrea sa stim daca ai comanda aceasta carte si de asemenea, daca ai citit Tatuatorul de la Auschwitz. Daca da, cum ti s-a parut?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea