Carti

#librarie #librarie online #carti

O librarie online este un paradis virtual. Cum sa ne construim o lume a lecturii de vis

Jorge Luis Borges a spus: “Intotdeauna mi-am imaginat paradisul ca un fel de biblioteca”. Inca din primavara anului trecut, odata cu pandemia, poftele noastre de cititor s-au vazut puse in fata unui mister. Cum ne stavilim dorul de a scotoci prin rafturile unei librarii? Cum ne potolim setea de a rasfoi o carte, de a o lua din raft?

O librarie online care tine la cititorii sai va face in asa fel incat sa le prezinte acestora cele mai bune selectii de carti, organizate pe rafturi anume. De exemplu, un raft dedicat poate fi cel cu Top 100 carti cu reducere (oferind, desigur, reduceri semnificative) sau un raft special cu denumirea Carti de 10, unde fiecare carte din raft costa doar 10 lei. Imaginatia fiecarui librar in parte datoreaza cititorilor o doza suplimentara de imaginatie si creativitate. Mai mult de atat, in nenumarate orase din tara, o librarie online a devenit singura optiune viabila, din cauza faptului ca s-au inchis, din pacate, cele mai multe librarii fizice.

Asa se face ca, de foarte multe ori, cei care au nevoie de o anumita carte nu o gasesc decat pe o librarie online. Nu putem da astfel vina pe cititori, in niciun caz, pentru ca se indreapta catre mediul online din dorinta de a citi cat mai mult intr-un context in care evadarea in lectura se dovedeste adesea salvatoare. Incercati sa va orientati catre o librarie online care ofera si transport gratuit, pe langa ofertele de reducere, pentru a beneficia astfel de cel mai bun pret.

Cea mai mare librarie online se poate afla astfel oriunde in tara pentru ca cititorii se afla la doar un click distanta de rafturile virtuale si isi pot construi paradisul mult visat. Cum ne alcatuim insa coltul de lectura dorit in pandemie? Sunt librariile online locurile ideale de “vizitat” pentru a descoperi ceea ce cautam?

O librarie de carti online, in Romania, ofera in prezent o multitudine de alegeri. Mai mult, ne ajuta adesea sa fim la curent cu noutatile editoriale si cu topurile cartilor din ultima perioada. Daca nu suntem hotarati cu privire la o anumita carte, putem citi fie descrierile si fragmentele de pe libraria online, fie recenziile care se gasesc adesea chiar pe blogul librariei.

In plus, daca v-a placut un autor anume, puteti continua sa cititi mai multe titluri ale aceluiasi autor sau puteti face o scurta cercetare pentru a descoperi autori similari (ca tematica, stil de scriere sau curent literar). Astfel de mici etape ne ajuta sa ne construim o lume de vis a lecturii, fara crunte dezamagiri atunci cand citim pentru prima oara un autor.

Alegeti surse consacrate de recomandari (reviste literare, site-uri de recenzii online, cronicari in care aveti incredere si care nu v-au dezamagit niciodata). Mai mult de atat, inscrieti-va intr-un club de carte sau initiati chiar dvs. unul. Poate fi online sau offline, chiar daca in pandemie cele mai multe cluburi se desfasoara acum in spatiul virtual. Beneficiile unui club de carte sunt majore: veti face parte dintr-o comunitate cu interese comune, veti citi mai mult, veti avea mai multa motivatie si veti impartasi recomandari de lectura cu ceilalti participanti ai clubului de carte.  Intalnirile lunare din cadrul unui club de carte sunt intotdeauna o bucurie!

Paradisul lecturii porneste, asadar, din micul colt al bibliotecii personale si se transforma dupa bunul plac al cititorului, cu gusturi literare formate sau in continua transformare. Porniti intr-o calatorie virtuala prin rafturile unei librarii online si lasati curiozitatea si entuziasmul sa va ghideze! Nu veti regreta! Lectura placuta!

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea