Carti

#institutul - Stephen King #carti stephen king #stephen king #institutul

Maestrul genului horror, Stephen King, ne incanta cu o noua carte: Institutul!

Unul dintre cei mai apreciati autori contemporani este Stephen King. Acesta este considerat „maestrul genului horror” si cartile care ii poarta semnatura ajung rapid in topul preferintelor cititorilor, iar multe dintre acestea au fost si ecranizate. In 2003, a fost distins cu o medalie pentru „Contributie Exceptionala la Literatura Americana”. Cartile sale atrag prin folosirea unor personaje obisnuite (un copil, un om provenind din clasa mijlocie) care trec prin situatii supranaturale. Personajele fiind oameni obisnuiti atrag mult mai mult cititorii, care pot empatiza cu ei. Bineinteles, nu este singura „arma secreta” a scriitorului. Acesta este un adevarat expert al genului horror, asa cum reiese si din cartea non-fictiune „Danse Macabre”. Unele dintre cele mai cunoscute adaptari ale unor romane scrise de Stephen King sunt filmele „IT”, „Camera 1408” si „Carie”.

 

Stephen King este recunoscut si pentru cateva carti ce nu apartin genului horror, dar care au ajuns rapid in topul preferintelor cititorilor si care au fost ecranizate, avand un succes rasunator. Dintre acestea, mentionam: „The Body” (adaptarea cinematografica este „Stand By Me”) si „Rita Hayworth and the Shawshank Redemption” ( ecranizarea se numeste „The Shawshank Redemption”). Amintim si „Culoarul Mortii” cu Tom Hanks ca protagonist.

In septembrie 2019, Stephen King a lansat o noua carte, care deja a devenit cunoscuta si apreciata in intreaga lume: „Institutul”. Iar anul acesta, a fost tradusa si din romana si ne putem bucura de ea. Poti comanda cartea Institutul de la LIBREX si vei beneficia de un pret foarte bun, transport gratuit si rapid. Suntem siguri ca vei aprecia varianta de a comanda aceasta carte online, in conditiile in care librariile sunt inchise. In plus, este mult mai comod sa astepti coletul acasa, decat sa pierzi timp in trafic si apoi in aglomeratie. Chiar daca ar fi librariile deschise, tot mai bine ar fi sa comanzi online, evitand astfel si riscul de imbolnavire.

Revenind la cartea Institutul, aceasta il are ca protagonist pe Luke, un copil aparent normal din Minneapolis. Intr-o noapte, intreaga sa familie este omorata, iar el este rapit si dus intr-un loc ingrozitor, numit Institutul. Aici, avea o camera la fel ca cea din casa lui, lipsind insa ferestrele. Iar dincolo de usa, nu se aflau camerele obisnuite din casa, ci alte camere in care stateau copii la fel ca el, ai caror parinti au fost omorati in mod brutal. Ce ii leaga pe acesti copii? Au puteri supranaturale, iar directorul acestui institut vrea sa ii transforme in arme guvernamentale. Din nefericire, copiii incep sa dispara unul cate unul, iar Luke isi da seama ca singura sansa de a ramane viu este sa scape din acel loc ingrozitor. Insa, nimeni nu a evadat vreodata din Institut! Va reusi oare Luke imposibilul? Deznodamantul va invitam sa il aflati citind cartea!

Asa cum era de asteptat, Institutul a primit deja complimente din partea criticilor literari si nu numai. Spre exemplu, Cotidianul The New York Times a publicat o scurta recenzie despre carte: „Cum ajunge o fiinta umana sa priveasca abuzul asupra copiilor mai intai ca pe un rau necesar, apoi ca pe o rutina? King ridica aceasta problema cu relevanta politica de neocolit pentru lumea de azi.”

Speram ca ti-am atras atentia cu aceasta carte! Spune-ne daca ai citit-o deja sau daca ai de gand sa o comanzi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea