Carti

# guido tonelli # geneza #big bang

Ce era inainte de Big Bang? Afla din fascinantul volum Geneza, de Guido Tonelli!

“Einstein se intalneste cu Ovidiu in lucrarea fascinanta a lui Tonelli despre nasterea universului si evolutia lui.“ – Booklist

Celebrul fizician Guido Tonelli ne dezvaluie in volumul Geneza, aparut in traducere la Editura Trei, povestea extraordinara a creatiei noastre — de la originea universului la aparitia vietii pe Pamant si la nasterea limbajului uman. Evocand cele sapte zile ale creatiei biblice, Tonelli ne poarta intr-o calatorie fascinanta prin evolutia cosmosului si analizeaza provocarile incredibile cu care se confrunta oamenii de stiinta, in incercarea de a explora misterele acestuia.

„Impletind informatiile stiintifice cu un stil cuceritor, Tonelli abordeaza subiecte complexe, precum supersimetria, materia intunecata, nasterea stelelor si a planetelor.“ – Kirkus Reviews

De la Haosul lui Hesiod, descris in Teogonia, pana la teoriile uluitoare de azi ale multiversului, oamenii au cautat fara incetare raspunsul la o intrebare tulburatoare: Ce s-a intamplat de fapt in acele momente primordiale?

Volumul Geneza explica legile fundamentale ale fizicii ce guverneaza universul nostru, fiind totodata un omagiu adus miracolului vietii.

„Geneza este plina de limbajul si lectiile mitului, ale carui semnificatii abia acum incepem sa le intelegem. Intr-un fel, la asta serveste stiinta: sa demonstreze ca povestile sunt adevarate.“ – Wired

Totul se naste dintr-o intrebare, simpla si inevitabila: De unde vin toate astea? O intrebare care inca rasuna, in orice colt al lumii, intre indivizi care apartin celor mai diferite culturi, trasatura comuna a unor civilizatii aparent foarte indepartate. Isi pun aceasta intrebare copii si manageri, oameni de stiinta si samani, astronauti si ultimii reprezentanti ai acelor mici populatii de vanatori culegatori care supravietuiesc, izolate, in unele regiuni de pe insula Borneo sau in padurea amazoniana.

Guido Tonelli este un savant italian, specialist in fizica particulelor, care a jucat un rol major in descoperirea bosonului Higgs. Aceasta descoperire le-a adus lui François Englert si Peter Higgs Premiul Nobel pentru Fizica in 2013. Pentru contributiile sale in domeniu, Tonelli a fost decorat cu Ordinul National de Merit al Republicii italiene in 2012. De asemenea, a fost recompensat cu Premiul Enrico Fermi din partea Societatii italiene de Fizica si cu un premiu special din partea Fundatiei „Fundamental Physics“. Este profesor de fizica la Universitatea din Pisa si cercetator invitat la Laboratorul European pentru Fizica Particulelor Elementare (CERN).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea