Carti

#cartie lunii septembrie 2021 #cartile lunii septembrie #carti thriller #thriller #septembrie 2021

Cartile lunii septembrie – 5 thrillere pline de mister

A inceput toamna. Serile friguroase sunt numai bune pentru a sta in casa, la caldura, sub o patura confortabila si citind o carte buna. Pentru luna aceasta iti recomandam cinci romane care te vor tine cu sufletul la gura pana la ultima pagina. Iti garantam ca nu vei mai dori sa le lasi din mana.

Cand maine nu mai vine - Heine Bakkeid

“Neantul nu este un cadavru rece intr-un sicriu sub pamant.
Neantul sunt eu.”

Viata lui Thorkild s-a schimbat pentru totdeauna in doar o clipa. Fostul maestru al anchetelor, dat afara din politie si abia iesit de la inchisoare, nu doreste decat moartea. Propria sa moarte. Insa o datorie mai veche il obliga sa investigheze disparitia unui tanar, pe care trebuie sa-l gaseasca cu orice pret, viu sau mort, chiar daca asta va insemna sa coboare in adancul marii. Intre cercetari poticnite si confruntarea cu propriii demoni interiori, pe masura ce isi rememoreaza relatia cu fosta iubita, Thorkild descopera ca marea ascunde mult mai multe secrete.

Ochii intunericului - Dean Koontz

Un thriller scris in 1981, care pare sa fi fost inspirat din realitatea anului 2020. Sa fie oare inca o dovada a faptului ca viata reala poate fi mai socanta decat fictiunea, sau ceva mai mult decat atat? Cititi si decideti!

Tina Evans, o mama indurerata de pierderea fiului ei intr-un nefericit accident rutier, primeste ceea ce par a fi mesaje de pe lumea cealalta. Insa cand o misterioasa agentie federala face tot posibilul pentru a o impiedica sa afle adevarul in privinta lor, Tina porneste intr-o adevarata cruciada pentru a intelege ce s-a intamplat de fapt cu baietelul ei. Iar adevarul, pe care il descopera impreuna cu Elliot, un fost agent de informatii devenit avocat, intr-un laborator secret din muntii High Sierra, e mai teribil decat si-ar fi putut imagina ea vreodata. Fiindca atunci cand omul devine arma biologica, cine mai poate fi in siguranta?

Dean Koontz s-a nascut in 1945 in Pennsylvania si, dupa ce a lucrat ca profesor de limba engleza si s-a ocupat de copiii defavorizati, si-a implinit visul de a scrie odata cu primul sau roman, publicat in 1968. De atunci a scris mai mult de 105 romane, nuvele si culegeri de povestiri, care au fost traduse in 38 de limbi si au fost publicate in peste 450 de milioane de exemplare.

Sapte minciuni - Elizabeth Kay

Inca din copilarie, Jane si Marnie au fost de nedespartit. Apoi, amandoua s-au casatorit cu niste tineri aratosi. Cativa ani mai tarziu, Jane si Marnie inca sunt cele mai bune prietene - insa sotii lor sunt morti.

Dar daca Jane ar fi fost sincera de la inceput - daca n-ar fi spus prima ei minciuna nevino-vata -, atunci poate ca persoana pe care o iubeste cel mai mult ar fi iubit-o si ea, la randul sau. Poate ca totul ar fi fost diferit.

Pe masura ce spune povestea sa si a lui Marnie, precum si a sirului de minciuni din ce in ce mai dezastruoase pe care le-a nascocit, Jane dezvaluie umbrele intunecate care s-au strecurat in prietenia lor si secretele toxice ce inca mocnesc dincolo de aparente.

Sapte minciuni e un thriller incitant, seducator si hipnotic despre natura complicata a prieteniei dintre femei, despre granita fina dintre atasament si obsesie si despre ceea ce suntem dispusi sa pierdem in numele iubirii.

Intunericul pe care il stii - Amy Engel

Thriller inclus in topul celor mai bune carti ale anului 2020 de Publishers Weekly

Uneori raspunsurile sunt mai periculoase decat intrebarile. Uneori, pur si simplu, e mai bine sa nu stii.

Intr-un orasel sarac din Missouri, ai carui locuitori ascund secrete sumbre, este comisa o crima socanta. Eve Taggert, macinata de pierderea fetitei sale, decide sa descopere singura ce s-a intamplat. Desi incearca sa se desprinda de mostenirea intunecata a violentei pe care i-a transmis-o propria mama, e posibil ca exact de ferocitate sa aiba nevoie pentru a se confrunta cu pierderea teribila si cu adevarata sa fire. Incercand sa faca dreptate, va trebui sa mearga din cartierele rau famate ale orasului, pana in padurea sumbra de la marginea acestuia si sa ajunga in cel mai terifiant loc dintre toate, rulota mamei sale, pentru a primi o lectie de viata memorabila.

Priveste-ma cum cad - Mons Kallentoft

Povestea unui tata care isi cauta cu disperare fiica iubita si o incursiune dincolo de aparenta sclipitoare a unei destinatii turistice de vis.

Au trecut trei ani de cand Emme, fiica in varsta de 16 ani a lui Tim Blanck, a disparut in timpul unei excursii in Mallorca. Tim si-a promis ca nu va inceta niciodata sa o caute, o promisiune care i-a distrus casnicia si l-a facut sa se stabileasca in Palma, unde a inceput sa lucreze ca detectiv particular.

Cand e insarcinat sa o urmareasca pe sotia unui bogatas, banuita de infidelitate, Tim e atras pe neasteptate intr-o lume a coruptiei si a lacomiei fara scrupule. Acolo, descopera o pista care l-ar putea duce la Emme. Riscandu-si viata, Tim se va arunca in lupta pentru aflarea adevarului despre ceea ce s-a intamplat cu fiica sa.

De la autorul bestsellerurilor Sacrificiul din miezul iernii si Vara fatala.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea