Carti

#cartile lunii aprilie #cartile lunii #aprilie #citit #lectura #carti

Cartile lunii aprilie! 5 lecturi savuroase despre oameni si dramele zilnice

Bucura-te de zilele calduroase si citeste carti care te vor tine cu sufletul la gura. Iesi in parc, la iarba verde, daca vremea iti permite, si nu uita sa iei cu tine si o carte. Pentru aceasta luna iti recomandam cinci carti savuroase despre dramele de zi cu zi din viata oamenilor. Unele mai dure, altele mai putin dure, asa cum se intampla si in viata reala!

1. Ceea ce nu poate fi ascuns - Agnes Martin-Lugand

Reine este o femeie de succes care, impreuna cu cel mai bun prieten al sau, Paul, are o agentie de comunicare. E foarte pasionata de munca ei si duce o viata fericita alaturi de Noé, baiatul sau de saptesprezece ani, care se pregateste de bacalaureat.

Intr-o zi, prin intermediul unuia dintre clientii sai, Pacome, de care se simte foarte atrasa, Reine il reintalneste pe iubitul ei din tinerete, Nicolas. E o revedere dulce-amara, caci Nicolas a parasit-o atunci pentru o alta femeie, nestiind ce lasa in urma.

Dar unele lucruri nu pot fi ascunse la nesfarsit, iar adevarurile dureroase ies la iveala, bulversand viata lui Reine, care trebuie sa-si limpezeasca sentimentele si sa hotarasca pe cine iubeste cu adevarat.

Cartile lui Agnes Martin-Lugand s-au vandut in Franta si in lume in peste 3 milioane de exemplare si au fost traduse in 32 de limbi.

2. Viata mincinoasa a adultilor - Elena Ferrante

Ponyboy stie ca se poate baza pe ajutorul fratilor si prietenilor lui. Mai ales atunci cand in peisaj apar Socii, o banda de tineri pentru care distractia inseamna violenta. Victimele sunt intodeauna "unsurosii" ca Ponyboy, baietii dintr-un cartier marginas si sarac. El stie la ce sa se astepte, dar intr-o seara lucrurile ajung prea departe.

Considerata carte-icon, una dintre cele mai vandute, dar si cele mai controversate, Proscrisii se distinge de celelalte carti ale genului prin tema abordata de autoare, cea a conflictelor intre clasele sociale.

"Proscrisii a transformat fictiunea young-adult dintr-un gen care avea in centrul atentiei regine ale balului, fotbalisti si iubiri adolescentine, intr-unul care portretizeaza o lume mai intunecata, mai adevarata."-The New York Times.

3. Toate vietile pe care nu le-am trait - Anuradha Roy

Noul roman al multipremiatei scriitoare indiene Anuradha Roy spune povestea unor barbati si femei prinsi in capcana unor timpuri primejdioase. Prin forta lui narativa si vizionara, Toate vietile pe care nu le-am trait devine o parabola pentru prezent.

Penduland intre splendoarea peisajelor de la poalele Muntilor Himalaya si jungla luxurianta din Bali, romanul urmareste atat drama unui copil crescut in absenta mamei si in prezenta palida a unui tata refugiat in studiu, cat si felul in care, adult fiind, „Miskin“ Chand Rozario isi regandeste anii marcati de imensul gol afectiv.

Trecutul si prezentul se intrepatrund in structura romanului, conturat atat ca istorie personala, cat si globala; pe de o parte, un trecut zbuciumat, trait fara caldura materna, in India sfasiata de lupta pentru inde­pendenta si in lumea aruncata in deriva de cel de-al Doilea Razboi Mondial, iar pe de alta parte, un prezent in care Chand descopera adevarul despre fuga mamei sale, asa cum i-l reveleaza, decenii mai tarziu, un teanc de scrisori sosite dintr-un loc neasteptat.

Scriitoarea indiana Anuradha Roy isi imparte viata intre New Delhi, unde, alaturi de sotul ei, conduce Editura Permanent Black, si Ranikhet, un mic oras din Himalaya.

4. Plansul lui Nietzsche - Irvin D. Yalom

Friedrich Nietzsche, filozof care a marcat Europa moderna, un medic tanar numit Sigmund Freud, Joseph Breuer, mentorul lui Freud si unul dintre intemeietorii psihoterapiei, si fascinanta Lou Andreas-Salomé, muza capricioasa a lui Nietzsche, sunt protagonistii unui roman indraznet, impletind adevarul istoric si fictiunea in atmosfera Vienei fin de siècle.

Bestsellerul Plansul lui Nietzsche a fost ecranizat in anul 2007 in regia lui Pinchas Perry, cu Armand Assante si Ben Cross in rolurile principale.

5. Eu, si totusi alta - Cartea a treia din trilogia Inainte sa te cunosc - Jojo Moyes

Lou Clark se intoarce in noul roman de succes al lui Jojo Moyes, Eu, si totusi alta, continuarea bestsellerurilor Inainte sa te cunosc si Dupa ce te-am pierdut. Lou Clark stie o multime de lucruri. Stie cati kilometri sunt intre noua ei casa din New York si noul ei iubit Sam din Londra. Stie ca angajatorul ei e un om bun si ca sotia lui pastreaza un secret fata de el. Ceea ce Lou nu stie este ca e pe cale sa intalneasca pe cineva care ii va da toata viata peste cap. Pentru ca Josh ii va reaminti de un barbat pe care l-a cunoscut candva, iar asta o va face sa sufere. Poate ca Lou nu va sti ce sa faca in continuare, dar indiferent ce alegere va face, asta ii va schimba cu totul viata.  

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea