Carti

# citire carti #energie pozitiva #carti

Carti pe care sa le citesti cand doresti sa iti recapeti energia pozitiva si starea de bine

 
Gradul de fericire pe care o simti zi de zi se datoreaza starii emotionale pe care o ai. Fericirea, implinirea, linistea sufleteasca, performantele profesionale, relatiile sanatoase cu familia si prietenii sau relatia cu partenerul sunt influentate de modul in care iti constientizezi emotiile.

 Suntem de acord ca momente de plictiseala, de rutina, de deznadejde sau de suparare fac parte din cursul normal al vietii. Dar, se pune un semn de intrebare in momentul in care emotiile negative pun stapanire pe tine ca o boala care se cronicizeaza.

Tu iti dai seama cand esti acaparata de ganduri urate si disfunctionale, dar, alegi de fiecare data sa le inlocuiesti cu pozitivism si dinamism sau le lasi sa te consume? Aici e diferenta pe care doar tu o poti da unei vieti traite frumos.

 Am ales sa vorbim azi despre momente care te pot incarca benefic prin lectii placute, pe care le poti cunoaste din paginile cartilor. Conform studiilor, persoanele care citesc mult au un nivel scazut de stres; in plus, creativitatea se amplifica, empatia creste, la fel si motivatia.

 Activitatile pozitive aduc rezultate pozitive

De cate ori nu te-ai complacut in starea de latenta? De cate ori nu ai amanat lucruri din lene sau din lipsa motivatiei? Priveste in urma si da-ti seama ca nu ai ajuns la niciun rezultat si la nimic bun din procrastinare sau indolenta. Este timpul sa devii dinamica si indrazneata; altfel, mereu te vei plange de insuccese, comparandu-te cu ceilalti.

 Incepe un curs de inot, inscrie-te la un atelier de dezvoltare personala sau ajuta o asociatie cu evenimentele umanitare pe care le desfasoara. Experientele noi dau plus valoare vietii tale, te invata sa-i apreciezi mai mult pe cei din jur si sa intelegi mult mai bine sentimentele celorlalti.

 Dar, cel mai important, o experienta noua te ajuta sa te cunosti mult mai bine.

Iata aici cateva sugestii de carti care te pot motiva sa iesi din zona de confort si sa faci lucruri de care iti plac, dar, din teama, inca le eviti:

  • „Schimband gandirea iti schimbi viata” de Brian Tracy, carte care te va influenta sa gandesti la ce este cu adevarat important pentru tine. Tracy considera ca ai esuat in momentul in care nu ai inceput sa actionezi pentru indeplinirea visurilor.
  • „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle, probabil una dintre cele mai citite carti de dezvoltare personala. Autorul considera ca trecutul si viitorul nu au nicio valoare, cat timp desconsideri prezentul. In loc sa regreti trecutul si sa te frustrezi pentru clipa urmatoare, mai bine te-ai concentrat pe ACUM si AZI; astfel, vei deveni constienta de actiunile si sentimentele tale.

 Gandirea pozitiva face diferenta

Gandirea pozitiva te ajuta sa obtii:

  1. incredere in fortele proprii;
  2. concentrare pe rezultate finale;
  3. armonie interioara;
  4. inteligenta emotionala crescuta;
  5. fericire;
  6. implinire.

Le vrei pe toate acestea, poate chiar mai mult, dar, ai nevoie de schimbare, de o regandire a paradigmei personale. Incepe prin afirmatii pozitive. Inlocuieste „Nu pot” cu „Hai sa incerc”.

Cauta compania oamenilor energici, cu energie solara. Nu accepta relatii toxice, cu persoane invidioase, barfitoare, care isi subliniaza frustrarile si nu reusitele.

Astfel, iata cateva idei de carti pe care le poti folosi pentru a-ti aduce starea de bine in viata ta:

  • „Cele sapte surori, Povestea Maiei” de Lucinda Riley contine o serie de sase carti care prezinta vietile unor orfane care au acelasi tata adoptiv. Primul volum, „Povestea Maiei” ne introduce in universul primei surori, condusa de teama care nu o lasa sa isi traiasca viata. „Sa nu lasi teama sa iti hotarasca viata” este motto-ul acestei lecturi de o frumusete aparte.
  • „La cumparaturi” de Sophie Kinsella este o serie de noua carti, faimoasa fiind prima dintre ele, „Ma dau in vant dupa cumparaturi”, ecranizata in 2009, in rolurile principale fiind Isla Fisher si Hugh Dancy. Este o serie plina de umor, care se citeste usor, fie in metrou, fie pe sezlong, la mare. Glume, patanii caraghioase, iubire cat cuprinde, poate si o lacrima sau doua sunt sarea si piperul unei lecturi care o sa te binedispuna in totalitate.
  • „Unde ai disparut, Bernadette?” de Maria Semple este o carte plina de suspans, dar, foarte usor de citit. Este un roman care iti pune in miscare rotitele mintii, abundand de intrebari, cu un fir narativ extrem de bine gandit. Ne vei da dreptate dupa ce citesti cartea!

Schimba-ti convingerile, daca vrei sa traiesti frumos

Gandirea pozitiva este un cumul de convingeri. Majoritatea dintre ele sunt mostenite din familie sau din cercul de prieteni. Dar, de fapt, ce sunt convingerile? Acestea sunt un set de credinte si idei, dupa care iti ghidezi intreaga viata.

In momentul in care iti auzi vocea interioara spunand: „Eu cred ca este bine asa sau asa”, este clar ca mintea ta opereaza cu o convingere. Revenind la subiectul central, si anume gandirea pozitiva, aceasta merge mana in mana cu convingerile, fiind rezultatul unui set bine definit de conceptii.

Daca ai inteles ca ai nevoie de o schimbare profunda, inseamna ca ti-ai dat seama deja ca vechile conceptii trebuie sa dispara, pentru a fi inlocuite cu unele noi si sanatoase.

Repeta cat de des poti:

  1. Fiecare esec este o lectie invatata.
  2. Sunt capabila sa fac tot ce imi doresc.
  3. Curajul este a doua mea natura.
  4. Am incredere in mine.
  5. Mereu vad partea plina a paharului.

Iata, si de data aceasta, cateva sugestii de carti care te pot sprijini in obtinerea unei vieti mai bune, mai energice, mai pline de culoare:

  • „Reprogramarea matricei mentale prin tehnica eliberarii emotionale. Cum sa-ti antrenezi gandirea pozitiva” de Karl Dawson/ Sasha Allenby, care abordeaza tehnica Psihologiei Energiei. Acestia combina tehnica Eliberarii Emotionale cu ultimele descoperiri din fizica cuantica si noile stiinte. Este o lucrare recomandata terapeutilor, dar si profanilor, o adevarata lectie despre manuirea emotiilor si crearea abundentei in viata ta.
  • „50 de exercitii ca sa gandesti mereu pozitiv” de Philippe Auriol/ Marie-Odile Vervisch, o carte care te va ajuta sa-ti schimbi perceptia asupra calatoriei personale si sa iti educi stima de sine.
  • „Esti cel mai tare. Cum sa nu te mai indoiesti de maretia ta si sa incepi sa traiesti o viata extraordinara”  de Jen Sincero, o carte care te invata sa identifici si sa iti schimbi perceptiile limitative, sa te iubesti pe tine insati si sa iti setezi visuri inalte, pe care sa le obtii cu succes.

Daca te simti deconectata de la propria persoana si de la cei din jur, ai o stare de indispozitie zilnica, regrete si frustrari peste care nu poti trece, a sosit momentul sa faci o schimbare in viata ta. Nu mai sta sa te lamentezi, priveste-te obiectiv si invata sa actionezi!

Sursa foto: Pexels

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea