Carti

# romanele lunii noiembrie # citit carti # carti noiembrie #noiembrie #astrologie #lectura

5 carti pe care sa le citesti in noiembrie

Odata cu venirea sezonului rece, timpul petrecut in casa, cu o carte in mana si o cana de ceai fierbinte, este cea mai placuta metoda de relaxare. Si pentru ca luna noiembrie se anunta a fi o luna lunga, in care vom petrece mult timp in casa atat din cauza vremii cat si din cauza restrictiilor impuse de autoritati ti-am pregatit o lista de cinci romane care te vor tine cu sufletul la gura si pe care nu vei mai dori sa le lasi din mana.

 

1. Agatha Christie - Zece negri mititei

Agatha Christie este cunoscuta in inteaga lume drept “Regina Crimei”. Putini stiu ca celebrul detectiv Hercule Poirot, din romanele politiste de la Sherlock Holmes, a fost creat pentru primul roman al Agathei Christie, “Misterioasa afacere de la Styles.

In Romanul “Zece negri mititei” spune povestea a 10 straini care sunt atrasi de un misterios U.N. Owen, intr-o casa de pe o insula izolata, din apropierea Devonului. In timpul cinei, un mesaj inregistrat ii acuza pe fiecare in parte de cate o crima, iar in final, in aceeasi seara, unul dintre oaspeti moare. Rupti de lume din cauza unei furtuni violente si urmariti de versurile unei vechi poezii pentru copii, care numara descrescator de la zece la zero, oaspetii lui U.N. Owen incep, unul cate unul, sa moara. Care dintre ei este criminalul? Oare va supravietui cineva?

2. Guillaume Musso – Chemarea ingerului

Chemarea ingerului este un bestseller international, caracterizat ca fiind “fara indoiala unul dintre cele mai bune romane ale lui Musso."-Terra Femina. Asa cum ne-a obisnuit, Musso imbina perfect romantele cu suspansul si actiunea, creand adevarate opere de arta.

In Chemarea ingerului, Guillaume Musso, "romancierul preferat al Frantei", prezinta povestea a doua vieti legate de un secret uluitor, o comedie romantica ce se transforma pagina cu pagina intr-un thriller care te va tine cu sufletul la gura, pana la ultima pagina.

New York, aeroportul Kennedy. In sala de asteptari aglomerata, un barbat si o femeie se ciocnesc, isi cer scuze, apoi fiecare isi vede de drumul lui. Madeline si Jonathan nu se mai intalnisera pana atunci si n-ar fi trebuit sa se revada vreodata. Dar, ajunsi la destinatiile lor, descopera ca au incurcat telefoanele mobile. Cand isi dau seama de greseala, sunt despartiti de zece mii de kilometri: ea are o florarie la Paris, el se ocupa de un mic restaurant la San Francisco. Invinsi de curiozitate, fiecare cerceteaza continutul telefonului celuilalt. O dubla indiscretie si o revelatie: vietile lor sunt legate printr-un secret pe care-l credeau ingropat pentru totdeauna...

3. Daniel Defoe – Jurnal din Anul Ciumei

Ciuma este una fintre cele mai mari si mai tragice andemii care a lovit omenirea. Daniel Defoe surprinde perfect tragicele evenimente care au marcat lumea pentru totdeauna, in cea mai detaliata si bine documentata cronica a unei mari epidemii.

Inceputul anului 1665 - doua morti suspecte sunt raportate deja intr-o suburbie saraca a Londrei, dar nimeni nu le ia cu adevarat in seama, fiindca cine si-ar fi putut inchipui ca vesteau Marea Ciuma care avea sa nimiceasca, in optsprezece luni, un sfert din populatia Londrei, aproximativ o suta de mii de oameni.

Daniel Defoe avea doar cinci ani cand izbucnea al doilea mare val de ciuma neagra din Anglia, insa amintirea mortilor de pe strazile orasului pustiu, a mirosurilor pestilentiale ale bolii si a urletelor de durere nu l-a parasit niciodata. Folosindu-se de sursele scrise ale vremii, de abilitatile lui de jurnalist si de talentul literar, Defoe reinvie ororile acelui an in fictiunea istorica “Jurnal din Anul Ciumei”, carte publicata in 1722 si considerata de critici cea mai detaliata si bine documentata cronica a epidemiei.

Personajul fictional al lui Defoe este martorul evolutiei devastatoare a bolii, dar si cel care asculta povestile terifiante ale supravietuitorilor pe care ii intalneste in cale.

4. John Grisham – Ziua razbunarii

Pete Banning este fiul preferat al orasului Clanton - erou decorat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, exponent al unei familii importante din zona, fermier de succes, tata, sot si totodata membru de vaza al Bisericii Metodiste. El revine acasa din razboi, in oraselul sau natal din Mississippi, si il ucide pe predicatorul metodist al comunitatii aparent fara niciun motiv. Dupa ce este condamnat, confruntandu-se cu moartea prin spanzurare, respinge oferta guvernatorului de a-i fi comutata pedeapsa daca isi divulga motivul si singura sa declaratie - in fata serifului, a avocatilor sai, a judecatorului si a familiei - ramane "Nu am nimic de spus". El pare sa nu se teama de moarte si e gata sa ia cu el in mormant motivul secret al crimei comise.

Calatoria incitanta prin care ne insoteste John Grisham ne poarta din junglele din Filipine si transeele razboiului pana in lumea plina de secrete a unui azil de boli mintale si salile de tribunal in care avocatii incearca disperati sa ii salveze viata lui Pete Banning.

John Grisham a fost declarat de Publishers Weekly "romancierul anilor '90 cu cele mai remarcabile vanzari". Autoru al nu mai putin de treizeci de romane pentru adulti, o lucrare de nonfictiune si sase romane pentru tineret, John Grisham continua sa uimeasca o lume intreaga cu operele sale.

5. Lucinda Riley - Trandafirul noptii

Un roman plin de mistere, suspans si actiuni incredibile care te va tine cu sufletul la gura pana la final.

Actiunea romanului se petrece in perioada de inflorire a Indiei Britanice. Anahita, o fata de unsprezece ani dintr-o familie nobila, dar saraca, leaga o prietenie de-o viata cu incapatanata printesa Indira, fiica privilegiata a unui maharajah indian. Ca insotitoare oficiala a printesei, Anahita isi urmeaza prietena in Anglia chiar inainte de izbucnirea Primului Razboi Mondial. Acolo il intalneste pe Donald Astbury, tanarul mostenitor al magnificului conac Astbury, si pe intriganta sa mama. Optzeci de ani mai tarziu, Rebecca Bradley, o tanara vedeta de film americana, are lumea la picioare. Dar cand relatia ei turbulenta cu iubitul sau la fel de faimos ia o turnura neasteptata, ea e usurata ca ultimul sau rol o va purta intr-un sat englez indepartat. La scurt timp dupa inceperea filmarilor la conacul Astbury, Ari Malik, stranepotul Anahitei, soseste pe neasteptate. Iar secretele pe care el si Rebecca le descopera incep sa dezlege misterele intunecate care bantuie dinastia Astbury...

Sursa foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea