De prin lume adunate

#zilele bucurestiului 2010 #calea victoriei #kiseleff #sarbatoare

Pe Soseaua Kiseleff se reediteaza Bataia cu flori de la Sosea

In zilele de 18 si 19 septembrie in Parcul Kiseleff are loc evenimentul "Sindrofie la Sosea ". Prin acest eveniment vor fi inaugurate primele doua trasee turistice din Bucuresti, care cuprind Calea Victoriei si Soseaua Kiseleff. Plimbarea pe aceste doua vechi trasee va aduce la lumina nu doar vechi case si personaje de odinioara cu povestile lor ci si vechi obiceiuri desprinse din lumea protipendadei.

Maestru de ceremonii al evenimentului va fi Cosmin Tudoran. Acesta il va intruchipa pe Cilibi Moise, negutatorul de povesti, pesonaj celebru al vremurilor de odinioara. Tot prin acest eveniment se doreste reeditarea uneia dintre cele mai frumoase evenimente ale epocii interbelice, "Bataia cu flori de la Sosea".

 

Bataia cu flori de la Sosea in cinstea Zilei Nationale a Romaniei

 

Pe 10 mai, cand se celebra Ziua Nationala a Romaniei , se celebra pe actualul bulevard Kiseleff "Bataia cu flori de la Sosea". La "Bataia cu flori" lua parte chiar si familia regala a Romaniei.

Evenimentul consta in aruncari cu flori intre trasurile aflate pe Sosea, precum si "batai cu flori" organizate de studentii din acea vreme. De la balcoanele impodobite se aruncau buchete, iar daca nu nimereau in trasuri, copiii se repezeau sa le culeaga de pe jos, si apoi le aruncau ei cu mai multa indemanare in trasurile care treceau pe sosea.
"Bataia cu flori" se tinea de la Arcul de Triumf. Cand au aparut primele automobile, accesul la eveniment era contra cost, iar banii stransi erau oferiti unei societati de binefacere.

 

Atmosfera de altadata si delicii culinare interbelice

 

Evenimentul "Sindrofie la Sosea" va incepe la ora 11.00 printr-un scurt eveniment de presa, la care vor participa si Razvan Theodorescu si primarul Andrei Chiliman. In parcul Kiseleff vor avea loc apoi diverse actiuni simultane care vor readuce la viata atmosfera de altadata. Flori presarate pe aleile parcului, targ de antichitati , demonstratii culinare cu mancare specifica vremii sau degustari de vinuri sunt doar cateva dintre atractiile evenimentului.

Voluntari in costume de epoca vor oferi informatii publicului si vor organiza plimbari pe traseele pietonale.

Evenimentul se va incheia in jurul orei 17.00. In ziua urmatoare, in acelasi interval orar, o parte din activitatile amintite se vor relua. Traseele marcate devin ghiduri stradale, menite a indruma amatorii de plimbare spre locurile frumoase din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea