Vacante

#insula #pirati #franta #vacanta #saint_malo

Welcome in orasul piratilor

Saint Malo este orasul corsarilor si al aventurii. Ai mari sanse sa intalnesti varianta franceza a piratilor (corsarii) printre vechile ziduri ale cetatii sau printre cei care se plimba relaxati pe tarmul marii. Locuitorii din Saint Malo, chiar si in zilele noastre, sustin ca nu sunt nici francezi, nici bretoni ci pirati corsari, adica un fel de aventurieri care actioneaza in spiritul dreptatii. Spre deosebire, insa, de haiducii nostri, acesti pirati francezi furau bunurile celor bogati justificandu-se ca astfel intregesc averile regalitatii.  

Gasesti localitatea Saint Malo in N-V-ul Frantei in regiunea denumita Bretania. Daca ai chef de aventura, o vei gasi inscrisa pe toate zidurile caselor centrului vechi, daca, din contra, vrei sa te intalnesti cu istoria, ai la dispozitie numeroase muzee si statui cu personalitatile care au trait in oras, iar daca vrei pur si simplu sa lancezesti la soare, te asteapta plajele Marii Manecii.

Poti incepe aventura ta cu zidurile de aparare ale cetatii. O plimbare pe culoarele acestora este “obligatorie” deoarece meterezele construite de celebrul architect Vauban sunt singurul loc de unde poti admira orasul vechi in toata splendoarea lui. Este inconjurat din toate partile de ziduri de piatra, astfel ca a fost denumit Corabia de Piatra. Poti continua cu numeroasele statui ale orasului pe care le gasesti pe majoritatea strazilor inguste, marginite de case cu acoperisuri din ardezie gri.

Surf si ape termale

Plaja este destul de ingusta, insa sporturile nautice sunt la mare pret. Poti sa faci surfing pentru 20 euro. Este bine sa iei in calcul si cei 150 de euro pe care este necesar sa ii platesti drept garantie, dar pe care ii recuperezi la sfarsitul zilei Acest pret include si placa de surf pe care ai ocazia sa o inchiriezi in cazul in care nu ti-ai adus-o de acasa.

De asemenea, ai posibilitatea sa faci plimbari cu vaporul pana la Jersey si Guernsey, cele doua insule aflate in apropiere de port. Aceste insule apartin Angliei, dar daca te afli in vizita turistica nu ai nevoie de viza sau de alte acte.  

Pentru cei care vor numai sa se relaxeze la Saint Malo, este bine sa stie ca se gasesc ape termale in apropierea orasului. Sunt renumite in lumea intrega pentru continutul ridicat de saruri care ajuta la ameliorarea si vindecarea a diferite boli.

Fruncte de mare

Hector, unul dintre numerosii vizitatori britanici care isi face vacanta an de an in portul de la Marea Manecii, ne-a recomandat fructele de mare. Midiile sunt la mare cautare in Saint Malo. Poti alege intre midiile cu garnitura de cartofi prajiti, class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/midii" title="midii">midii in sos propriu sau in sos de usturoi precum si midii in sos de branza Rocheort sau parmezan. Un platou costa intre 8 si 10 euro. Poti incerca, de asemenea, stridiile proaspete precum si tot felul de alte delicatese pe care numai marea le ofera.

Pentru cei care prefera preparatele din carne de vita, acelasi turist englez recomanda antricotul de vita, una dintre specialitatile bucatarilor corsari. Un meniu care include acest fel de mancare costa intre 15 si 25 de euro.

Cum ajungi la Saint Malo

Aproximativ 350 de km desparte Saint Maloul de capitala Frantei, astfel ca daca te afli cu masina proprie in Paris poti opta pentru o dupa-amiaza de plimbare in orasul corsarilor. La costurile pentru benzina este important sa stii ca trebuie sa adaugi autostrada in valoare de 20 de euro.

O alta modalitate de a ajunge este  avionul in care este necesar sa te imbarchezi din Anglia sau din celelalte orase ale Europei, Saint Malo avand un aeroport propriu, insa cu un numar de curse destul de limitat.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea